Opp og ned på Tusten i 24 timer. Over 50 turer i motbakke, ned igjen i over 100 km/t

Knuste verdensrekorden

Kilian Jornet (31) fra Måndalen satte verdensrekord i "Ski mountaineering" i Tusten fredag og lørdag, da han gikk 23 486 høgdemeter på 24 timer.

Kraftprøve:: Kilian Jornet legger ut på siste runde opp mot Tusten, like pigg etter nesten 24 timer på ski. Alle foto: Olav Skjegstad  Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

MOLDE: Rekordforsøket startet klokka ti fredag formiddag. "Ski mountaineering" er en idrettsgrein der man går på ski opp på fjellet og kjører utfor ned igjen. Forholdene i Tusten var perfekte da Kilian startet, og det gikk virkelig unna for Kilian og følgerne hans. Følgerne byttet på, de hadde en tøff jobb med å følge med på hardkjøret. Allerede klokka åtte lørdag morgen var den gamle verdensrekorden på 20 939 meter slått, men det fikk ikke Kilian til å ta det med ro de siste to timene.