Konkurrenten meinte dei hadde betre forhold mellom pris og kvalitet:

Derfor fekk Skanska jobben med å bygge Nordøyvegen

Det er minst fire grunnar til at dei fekk jobben med å bygge Nordøyvegen.

Lepsøybrua: Over Lepsøyrevet er det opptil 100 meter ned til fast fjell. Brua må dei derfor fundamentere på lausmasse. Før bygginga kan starte, må dei derfor forbelaste overgangen mellom fast land og bru. Dette blir gjort ved å legge opp ein enorm steinhaug. Ventetida kan bli på meir enn eit halvt år før grunnen har sett seg. Sjølve brua er 800 meter lang. Seglingshøgde: 40 meter. Illustrasjon: Statens vegvesen  

Nyheter

(Sunnmørsposten) Etter at Skanska vann anbodskonkurransen om Nordøyvegen, klaga konkurrenten Implenia og meinte dei hadde eit betre forhold mellom pris og kvalitet. I svaret frå Vegvesenet kom det også fram fire grunnar til at Skanska vann konkurransen.