Frp vil ha utbyggingen av E39 Molde-Ålesund inn i Nye Veger

Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal ber samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) om å legge hele utbyggingen av vegstrekningen Molde-Ålesund inn i porteføljen til Nye Veger. – Dette vil forsere utbyggingen med mange år, sier partiets fylkesleder Frank Sve til Romsdals Budstikke.

Interessant: Frank Sve vil ha utbyggingen Molde-Ålesund inn i Nye Veger. – Interessant, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Nye Veger er statsaksjeselskapet som ble opprettet i 2015 for å overta ansvaret for bygg og drift av en del veger fra Statens vegvesen. I dag har Nye Veger ansvar for å bygge ut E39 Kristiansand-Ålgård, og E18 og E6 i Trøndelag og Mjøsregionen. Nye Veger får sin bevilgning fra infrastrukturfondet, som den nye firepartiregjeringen vil doble til 200 milliarder kroner. Dermed får trolig Nye Veger atskillig mer penger å bygge veg for. Penger som Frank Sve vil ha til Møre og Romsdal.