Fire omkom i kraftig eksplosjon

Eksplosjonen rystet Paris lørdag morgen. Foto: NTB scanpix 

Nyheter

Fire mennesker mistet livet da et bakeri i sentrum av Paris lørdag morgen ble rammet av en kraftig gasseksplosjon. Flere titalls personer er skadd.

Blant de fire omkomne er det to brannmenn som var tilkalt til stedet før eksplosjonen skjedde.

Politiet hentet skadde ut av vinduer og evakuerte beboere etter eksplosjonen som trolig skyldtes en gasslekkasje.

Bakeriet befinner seg i Rue de Trevise i niende arrondissement cirka 1 kilometer fra operaen, og eksplosjonen kunne høres over store deler av sentrum. Åstedet er rundt hjørnet fra Folies-Bergère-teateret, ikke langt fra Galeries Lafayette.

Bilder som sirkulerer på sosiale medier, viser brann i første etasje, at store deler av fasaden på bygningen er rast sammen, murrester, glasskår og flere veltede og brennende biler.


Bråvåknet av kjempesmell – fryktet det verste

Moldejente opplevde ekplosjonen i Paris på nært hold.


TV-bilder viser den trange gata full av politi og brannbiler, mens kraftig røyk stiger til værs fra brannen i bakgrunnen og utblåste og knuste vinduer i bygningene i nærheten. Et helikopter kom til for å hente skadde.

36 skadd

Politiet meldte tidligere lørdag at 36 mennesker var skadd, hvorav tolv alvorlig.

Innenriksminister Christophe Castaner sier at situasjonen er under kontroll, men at eksplosjonen har resultert i et høyt antall skadde.

En talskvinne for politiet sier at politiet kom til stedet for å undersøke en gasslekkasje, og at eksplosjonen først skjedde etter at politiet hadde ankommet og bedt folk holde seg innendørs.

Pedro Gonçalves, som jobber på et hotell på motsatt side av gata, sier at de så brannfolk og politi som gikk inn i bygningen, men at de trodde det var falsk alarm. En time senere smalt det.

Enormt brak og lufttrykk

Gonçalves sier han hørte et enormt brak og kjente lufttrykket før han kastet seg ned på bakken midt i en svart røyksky og flygende glass. Gjenstander falt ned over ham, men han slapp unna med noen få kutt.

– Gudskjelov gikk det bra, sier han og forteller at eksplosjonen var så kraftig at han hørte det ringe i ørene lenge etter eksplosjonen. Han forteller at flere av hotellets gjester var skadd, og at hele hotellet er ødelagt.

Et annet vitne forteller at hun trodde det var et terrorangrep.

Eksplosjonen vakte bekymring hos myndighetene fordi den skjedde mens de forbereder seg på nye demonstrasjoner av de såkalte gule vestene.

Bilder som sirkulerer på sosiale medier, viser brann i første etasje, at store deler av fasaden på bygningen er rast sammen, murrester, glass og en brennende bil.

TV-bilder viser den trange gata full av politi og brannbiler, mens røyk stiger til værs fra brannen i bakgrunnen. Vinduer er blåst ut i bygningene i nærheten.

Eksplosjonen vakte bekymring også fordi den skjedde mens myndighetene forbereder seg på nye demonstrasjoner av de såkalte gule vestene.