FRIHELG

Er det greit å ta betalt for utsikt?

«Denne uka ble det klart at eieren for framtida kan ta 100 kroner i inngangspenger fra folk som vil gå ut på terrassen. »

Populær utsikt: De gode utsiktspunktene er populære reisemål. Eieren av Fjellstua i Ålesund kan nå ta betalt for utsikten.   Foto: Scanpix

Nyheter

Et av de mest brukte reklamebildene fra Nordvestlandet er den flotte utsikten fra Fjellstua i Ålesund. Et kjent utsiktspunkt for byens innbyggere, og et reisemål for tusenvis av turister. Denne uka ble det klart at eieren for framtida kan ta 100 kroner i inngangspenger fra folk som vil gå ut på terrassen. Det er foreløpig litt uklart hva disse inngangspengene skal kreves inn. Saka har skapt et voldsomt engasjement i Ålesund, mange er både sinte og skuffa. Er det slik at byens innbyggere for framtida må betale inngangspenger for å vise byen til gjester og venner?