Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 10. januar.

  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nyheter

Politiet om antatt bortføring

Øst politidistrikt orienterer om den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen, kona til en av Norges rikeste menn. Hagen har vært borte i ti uker.

Siden saken ble offentlig kjent onsdag, har politiet fått inn en rekke tips.

Slik blir oljeframtiden

Direktør Bente Nyland i Oljedirektoratet legger fram resultater av leting og produksjon i 2018 og investerings- og produksjonsprognoser for de neste fem årene.

I fjor presenterte Nyland en økning av produksjonen av petroleum på norsk sokkel for fjerde år på rad.

Trump til Mexico-grensen

To dager etter at Donald Trump talte på direktesendt TV fra Det hvite hus og framsnakket en mur på grensen mellom USA og Mexico, skal presidenten besøke grensen.

Torsdag stormet Trump ut av et budsjettmøte med demokratene, hvor han nok en gang fikk et nei til å bygge en grensemur. Demokratene ser på en mur som dyr og ineffektiv. Nedstengningen av offentlig sektor er inne i sin 20. dag som følge av uenigheten om muren.

Brexit-taler

Labour-leder Jeremy Corbyn og tidligere utenriksminister Boris Johnson skal begge holde taler om brexit, mens Underhuset fortsetter debatten om regjeringens utmeldingsavtale med EU.

Det skjer samme dag som konservative folkevalgte holder en pressekonferanse der de oppfordrer partifeller til å stemme ned forslaget.

Maduro tas til ed

Venezuelas president Nicolás Maduro tas i ed for sin andre seksårsperiode.

Både landets nasjonalforsamling og en rekke land i regionen har protestert mot innsettelsen, som skjer etter et valg som ble boikottet av opposisjonen.