Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 10. januar.

  Foto: AP / NTB scanpix

Nyheter

Felix Tshisekedi ny Kongo-president

Valgkommisjonen i Kongo har erklært opposisjonslederen Felix Tshisekedi som valgvinner og landets nye president.

Tshisekedi fikk 38 prosent av stemmene, som vil si 7 millioner stemmer, i Kongos første demokratiske valg, opplyser valgkommisjonen i landet.

To bilbranner i Oslo

Flere patruljer undersøker to bilbranner på kort tid i samme område i Oslo natt til torsdag. Foreløpig ser det ikke ut til at de er påsatt.

Brannvesenet fikk først melding om en bilbrann i Spireaveien på Løren litt før klokken 2. 25 minutter senere kom det en melding om en bilbrann i Ulvenveien, som bare ligger noen hundre meter unna.

Biljakt henlagt

Spesialenheten for politisaker har henlagt en sak der en ung mann omkom i en trafikkulykke etter å ha blitt forfulgt av politiet. Spesialenheten mener forfølgelsen ikke hadde direkte innvirkning på ulykken, skriver Adresseavisen.

Den 27 år gamle bilføreren døde etter å ha krasjet inn i en stein på Dalsveien i Røros en aprilnatt i fjor. Før ulykken var han forsøkt stanset av politiet, og en uniformert politibil la seg på hjul i Røros sentrum.

Xi håper på et godt møte

Kinas president Xi Jinping sier han håper et fremtidig møte mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil gi resultater. Kim er på sin side bekymret for forholdet til USA.

Kim Jong-un tok turen til nabolandet i nord mandag lokal tid og satte seg på toget hjemover igjen onsdag kveld lokal tid.

Mann pågrepet på pakkesendinger

En 48 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha sendt 38 farlige pakker til konsulater og ambassader i Melbourne, Canberra og Sydney. Så langt har politiet funnet 29 av pakkene.

– Undersøkelser skal gjennomføres for å fastslå den nøyaktige sammensetningen av materialene i pakkene, skriver det føderale politiet i Australia i en pressemelding.