Venter betydelig skredfare i Romsdal

Varsom.no mener faren for snøskred vil øke i løpet av helga.

Skredfaren er ventet å øke til betydelig i løpet av helga. Dette bildet fra Romsdalen er tatt en tidligere vinter. Illustrasjonsfoto: Iver Gjelstenli 

Nyheter

Meteorologisk institutt melder om betydelige mengder nedbør i løpet av helga og spesielt på søndag. Varsom.no, NVEs varslingstjeneste, tror skredfaren vil øke til betydelig som følge av været i helga.

I følge varsom.no har denne uken bydd på det første større snøfallet siden oktober.

- Nysnø og og vind frå nordvest vil legge opp betydelege mengder ustabile nysnøflak i leområder. Det er ujamn snøfordeling og lite snø ellers i terrenget, så skredproblemet vil knytte seg til dei områda der det eldre snødekket er mest samanhengande, heter det fra nettstedet.

Ifølge varsom.no kan en også vente samme utvikling i Trollheimen med Surnadal og Sunndal.