Når 2021 nærmer seg, er ungdom i den videregående skolen de som kommer til å måtte merke pengeknipa mest.

Livet etter Nordøyvegen

Kommentar

STEMTE FOR: I slutten av november gikk fylkesutvalget inn for Nordøyvegen med åtte mot fem stemmer. De med handa i været stemte for. Saka skal endelig avgjøres i fylkestinget tirsdag 11. desember. Uavhengig av Nordøyvegen har fylkeskommunen økonomisk kjempetrøbbel.FOTO: BJØRN BRUNVOLL  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Årets hissigste og mest høylydte debatt er snart unnagjort. Nordøyvegen har vært den største stridssaka på fire år her i fylket. Ikke siden desember 2014, da plasseringa av fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal skulle avgjøres, har vi opplevd maken til temperatur og kraftsalver i det politiske ordskiftet. Bakgrunnen har vært at kostnaden for å bygge Nordøyvegen viste seg å bli mye høyere enn politikerne hadde sett for seg da de sa ja til fastlandsforbindelsen for Nordøyane. Nå blir kostnaden trolig drøyt fem milliarder kroner.