- Hent pakken din, oppfordrer Posten

Nettshoppingen i Norge når nye høyder, og Posten ber om at pakkene blir hentet så fort som mulig. Over 13.000 pakker i Møre og Romsdal venter på å bli hentet.

Pakker som ikke blir hentet skaper trøbbel for Poste.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nyheter

Tirsdag kveld lå det 290.000 pakker på Post i Butikk landet over.  Det er over 100.000 flere enn det bruker å være. 13.262 av disse lå å ventet på å bli hentet i Møre og Romsdal. Mange av Black Friday-varene har kommet, og nå starter julerushet. Problemet er at butikker over hele landet allerede er proppfulle av pakker.

- En ny trend er at mange venter med å hente pakkene sine til de får pakker fra alle stedene de har handlet. Da hoper det seg opp. Hvis alle henter pakken og tar den med seg hjem, så kan vi alle snart få feire jul igjen, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Nye plasstiltak

Posten har iverksatt en rekke tiltak for å møte sesongtoppen, blant annet ekstra hyller og ekstra opplæring av butikkansatte. Flere selvbetjeningsløsninger fra Posten hjelper også på for en mer effektiv inn- og utlevering.

- Vi er forberedt på at det kommer mange pakker i desember, men det er ikke til å unngå at det blir fullt. Våre hentesteder er rigget for hverdagene og ikke for julekapasitet, sier Eckhoff.

Stadig nye pakkerekorder

Mange Post i Butikk tar i bruk alt de har av ledig areal. Panterom, bøttekott og kontorareal tas i bruk for å få plass til alle pakkene. Neste uke er det ventet rekordhøyt antall pakker på Post i Butikk, trolig godt over 300.000.