Beslagla sprengstoff og store mengder våpen på Sunnmøre

Politiet har ransaket en rekke adresser på Sunnmøre de siste dagene.
Nyheter

Ransakelsene ble gjennomført i forbindelse med etterforskningen av et våpentjuveri fra lokalene til Vartdal Skytterlag i Ørsta. 

Tre menn er nå siktet i saka. Etter at politiet gjorde et større beslag av blant annet våpen.

- Det ble under ransakingene funnet store mengder våpen, både registrerte og uregistrerte våpen,  ammunisjon, TNT, fenghetter, tennlunter og ulike våpendeler. Det er også gjort et større beslag av våpen på Østlandet, som en følge av vår etterforskning. Vi har valgt å prioritere etterforskninga høgt fordi det knytter seg stor risiko til å ha så mange våpen utenfor kontroll, sier etterforskningsleder Grete Hjelle i Møre og Romsdal politidistrikt.

- Politiet har gjennom de siste dagene arbeidet intenst med å løse denne saka. Tre menn fra Søre Sunnmøre har status som sikta i saka. Det er gjennomført ransaking og beslag på ei rekke adresser, der politiet har gjort beslag av våpen tilhørende Vartdal skytterlag, seier etterforskingsleiar Grete Hjelle i Møre og Romsdal politidistrikt.

Det ble også beslaglagt våpen som stammet fra et våpentjuveri fra et bosted i Ørsta tidligere i høst. Tjuveriet på Vartdal skjedde i slutten av oktober.