Glatte veger skaper utfordrende kjøreforhold

Det er meldt om flere trafikkulykker på glatte veger natt til tirsdag. Kjør etter forholdene, lyder påminnelsen fra Vegtrafikksentralen.

En rekke trafikkulykker oppsto som natt til tirsdag som følge av glatte veier. Kjør etter forholdene, oppfordrer Vegtrafikksentralen. Her fra E136 ved Brustuglia.  Foto: Statens vegvesen / webkamera

Nyheter

Tirsdag morgen kom det melding om at hengeren på et vogntog hadde veltet på E136 mellom Åndalsnes og Trollveggen. Det oppsto ikke personskader, men uhellet ga trafikale utfordringer på stedet.

Politiet meldte at det er bar veg, men likevel glatt på stedet.

Litt etter klokka 14.30 tirsdag melder politiet at E136 er ryddet og åpen for normal ferdsel.

Av vegen på Grøa

Rundt klokka 23 mandag kveld kjørte en bil av vegen på Grøa i Sunndal. De to som var i bilen ble kjørt til legekontor for sjekk, men det ble ikke meldt om alvorlig personskade, opplyser politiets operasjonsleder på Twitter. Det var snø på vegen og glatt på stedet, ifølge politiet.

Problemer også i Trøndelag

To personer i Oppdal i Trøndelag ble tatt med til legevakta etter at bilen deres havnet i grøfta rett før midnatt natt til tirsdag.

Få minutter senere havnet en annen bil i grøfta, denne gangen ved Stokkanhaugen i Trondheim, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Det er glatt på stedet, men det er ingen personskade, tvitret politiet etter bilbergingen.

– Kjør etter forholdene

Fylkesvei 40 mellom Rødberg og Geilo er tidlig tirsdag åpnet for fri ferdsel etter berging av vogntog som kjørte av veien. Et annet vogntog havnet i en lignende ulykke ved Svandalsflonatunnelen, som var stengt i over en time mens berging pågikk.

– Det er stedvis glatt i området, og vi ber alle kjøre etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen Sør på Twitter.

Det er meldt om snø og fallende temperaturer flere steder i Norge de kommende dagene. Tirsdag er det ventet så mye som 30 til 35 centimeter snø i Møre og Romsdal, ifølge Yr.