– Svelger en kamel og velger diesel

Bilglade Einar Halle har vurdert elbil og plugin-hybrid, men det blir ny dieselbil. Igjen. Fagfolk i bransjen mener han velger rett.

Diesel er halle moroa: Einar Halle er bilentusiast på sin hals. Nå skal han bytte ut sin BMW X3. Og velger en X4 diesel. Bent Erik Heimen liker valget. 8Alle foto: Eirik Heen 

Nyheter

MOLDE: Salget av dieselbiler stuper i Norge. For eksempel var andelen dieselbiler nede i 12,4 prosent av totalsalget på landsbasis i september. Det er mange i bilbransjen som er betenkt. Fordi de mener at dagens moderne dieselmotorer, som tilfredsstiller de strenge Euro 6-kravene, er veldig mye bedre enn sitt rykte. Ikke minst med tanke på utslipp og miljø. Vi kommer tilbake til hva ekspertene i bilbransjen lokalt mener om den saken. Først skal vi høre hvorfor Einar Halle ser ut til å gå for en splitter ny BMW X4 diesel. Hvor politisk ukorrekt går det an å bli, liksom?