I dag: Militære kolonner mellom Åndalsnes og Dombås

Avslutningen av Trident Juncture vil påvirke trafikken.

NATO-øvelsen Trident Juncture er over etter to uker med militære øvelser over hele landet. Statens vegvesen ber nå bilister om å være obs på store mengder med militære kjøretøy som skal kjøre i kolonner ut av landet i løpet av de neste fire ukene. Her en militær kolonne gjennom Røros sentrum.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

NATO-øvelsen Trident Juncture er over, og store militærkolonner skal ut av landet. Statens vegvesen ber bilister om å beregne ekstra kjøretid.

Statens vegvesen varsler blant annet om to kolonner med militære kjøretøy på E136 mellom Åndalsnes og Dombås, samt på E6 Dombås – Hjerkinn i tidsrommet 13.50-17.43 torsdag ettermiddag.

Om lag 10.000 militære kjøretøy skal bevege seg ut av Norge og returen er beregnet å ta halvparten av tiden det tok å komme seg inn i landet. Dermed vil det bli militær kolonnetrafikk hver dag de neste fire ukene.

– De militære kolonnene kan bestå av inntil tolv kjøretøy. I mange tilfeller vil kolonnene operere i lavere hastighet enn øvrig trafikk. Det betyr at det kan forventes forsinkelser på de berørte veiene, sier beredskapsrådgiver Tor Inge Løkhaug i Statens vegvesen Region midt.

Her finner du oversikten over hvilke strekninger det blir militær trafikk og militære kolonner torsdag 8. november.