Drapssiktet i Vinstra gikk i samme klasse som den drepte jenta

Den 16-årige gutten som er siktet for å ha knivdrept en jevnaldrende jente på Vinstra onsdag, gikk i samme klasse som jenta på ungdomsskolen.

En 16 år gammel jente ble knivdrept på Vinstra forrige onsdag. Politiet kan av hensyn etterforskningen ikke gå inn på hva siktede har forklart så langt.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

– Så langt politiet har avdekket, var eneste relasjon mellom siktede og avdøde at de har gått i samme klasse på ungdomsskolen, sier påtaleansvarlig Stine Rigmor Grimstad i en pressemelding onsdag, en uke etter drapet.

16-åringen har hittil bare gitt en innledende fri forklaring til politiet, uten konfronterende spørsmål.

– Videre avhør gjennomføres når siktedes medisinske tilstand tillater dette, sier Grimstad.

Politiet kan av hensyn etterforskningen ikke gå inn på hva siktede har forklart så langt.

– På nåværende tidspunkt kan ikke politiet kommentere spørsmål knyttet til det nøyaktige hendelsesforløpet, motiv, eller hvorfor siktede befant seg i nabolaget, sier politiadvokaten.

– Vi vet hvem som var på stedet under gjerningen, og har kontroll på det antatte drapsvåpenet, sier Grimstad, som understreker at politiet fremdeles er i en tidlig fase av etterforskningen.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere hvor siktede befinner seg, ut over at han blir ivaretatt på en forsvarlig måte på et egnet sted.

Politiet har rutinemessig begjært oppnevnelse av psykiatrisk sakkyndig.

16-åringen ble fredag fengslet i to uker med delvis isolasjon og brev- og besøksforbud. Siktelsen mot ham ble samtidig utvidet fra drap til også å omfatte grov kroppsskade på den voksne mannen som ble påført et kutt i beinet da han kom til åstedet onsdag ettermiddag.