Åndalsnes på varmetoppen i Norge i natt

Åndalsnes med 24 grader var nest varmest i landet. Resten av topp fem er også i fylket.

I LANDSTOPPEN: Varmt på Åndalsnes natt til søndag - her målt søndag morgen. Meteorologisk institutt noterte 24 grader på Åndalsnes, som plasserer byen blant de øverste fem på varmetoppen i Norge.   Foto: Richard Nergaard

Nyheter

Det er yr.no som opplyser dette søndag morgen, i en oversikt over de varmeste stedene i Norge mellom kl. 20 lørdag kveld og kl. 08 søndag morgen. 


Nattetemperaturen steg over 14 grader på én time i Tafjord

Natt til søndag steg temperaturen fra 11 til over 25 grader i Tafjord i Møre og Romsdal. Høyst uvanlig, ifølge Meteorologisk institutt.


Tafjord er på «hetetoppen» med 25,4 grader - etter at vinden dreide og tempen steg fra 10,9 grader klokken 02 til 25,1 grader klokken 03.

Åndalsnes er notert med 24 grader. Ørskog, Surnadal og Valldal - alle i Møre og Romsdal - ligger også på topp fem i Norge siste halve døgn.

For ordens skyld: 14. oktober regnes som den første vinterdagen, ifølge primstaven og gamle tradisjoner.

Varmerekorder og klimaendringer

Som kjent er ikke vær og klima det samme, men de hyppige varmerekordene de siste åra sees som uttrykk for klimaendringer med alvorlige følger for kloden.


Dyster klimarapport fra FNs klimapanel

Med dagens utslippsnivå av klimagasser kan den globale temperaturøkningen passere 1,5 grader Celsius så tidlig som 2030, ifølge FNs klimapanel (IPCC).