Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene natt til fredag 12. oktober.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyheter

Kongeparet besøker Kina

På sitt offisielle besøk i Kina besøker kongeparet et av landets første og største solkraftverk i Dunhuang.

– Klimaproblemene løses ikke uten Kina, påpeker professor i Kina-studier Mette Halskov Hansen til NTB. Hun tror Norge kan bli en god alliert i arbeidet.

Stoltenberg besøker hangarskipet USS Harry S. Truman

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg besøker hangarskipet USS Harry S. Truman i forkant av den store NATO-øvelsen Trident Juncture.

Det atomdrevne hangarskipet kommer til Norge innen en ukes tid med rundt 6.000 ekstra soldater. Det er første gang siden 1989 en amerikansk hangarskipsgruppe er i Norge.

Russlands ambassadør med pressekonferanse om Skripal-saken

Russlands ambassadør til Storbritannia har varslet pressekonferanse om Skripal-saken.

Storbritannia mener Russland sto bak nervegiftangrepet mot Sergej Skripal og hans datter. Den britiske nettbaserte gravegruppen Bellingcat hevder å ha identifisert de to russerne Storbritannia anklager for angrepet. Russland har avvist å ha hatt noe med det å gjøre.

Delstatsvalg i Bayern 

Siste valgmøte i München foran søndagens delstatsvalg i Bayern, der CDUs søsterparti CSU ser ut til å tape oppslutning. Partileder og innenriksminister Horst Seehofer deltar.

Det knyttes stor spenning til valget. En nylig meningsmåling viser at hver andre velger i Bayern er usikker på hvem de skal stemme på, eller om de i det hele tatt skal stemme.

Dronning Elizabeths datterdatter gifter seg

Dronning Elizabeths datterdatter prinsesse Eugenie gifter seg med Jack Brooksbank. Eugenie er datter av prins Andrew og niende i rekken til den britiske tronen.

Bryllupet finner sted i Windsor Castle, der prins Harry og hans kone Meghan giftet seg i mai.