10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. På Rosestua i Molde markeres dagen med kanelboller, nytraktet kaffe og tur til Damvokterhytta

– Rosestua er med på å holde folk friske

For brukerne av Rosestua er stedet avgjørende. Det gir sjøltillit, en sosial omgangskrets og mestringsfølelse. De blir sett.

BAKER KANELBOLLER: Ruth (t.v.) og Sandra (t.h) er i gang med kanelbollebakingen til onsdagens markering av verdensdagen for psykisk helse. Miljøarbeider Britt Anne Skjelten følger med.  Foto: Pernille Huseby

Rosestua er min andre heim. Jeg er her hver eneste dag, og er så utrolig glad i stedet.

Olav
Nyheter

MOLDE: Tirsdag, like før klokka slår halv tolv. Flere har allerede funnet vegen til Rosestua, et lavterskeltilbud for mennesker med ulike typer psykiske helseutfordringer. Stedet holder til i samme bygg som Kirkebakken omsorgssenter. Til vanlig er lokalene pyntet med kunst laget av brukerne. Nå henger det fargeprøver i moderne grå- og grønntoner på veggen. De hvite veggene skal bort. De har det vært nok av. Fra kjøkkenet høres lyden av ei kjøkkenmaskin i full sving. Sandra lager kanelboller til onsdagens markering av verdensdagen for psykisk helse. Da kan alle som vil bli med på tur. For henne er denne forpliktelsen viktig.