Varsler full storm på Ona i natt

Ved Stad skal vinden komme opp i orkan styrke.

Illustrasjon: yr.no 

Nyheter

Det er sendt ut obs-varsel fra Meteorologisk institutt for Møre og Romsdal. «Onsdag kveld og natt til torsdag ventes lokalt kraftige vindkast. Det kan lokalt komme vindkast på 25-35 m/s. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet», heter det i varselet.

Ifølge yr.no slipper Molde relativt billig unna med stiv kuling 15 meter i sekundet som den kraftigste vinden. Dette blir natt til torsdag.

Kraftigst vind rundt Ona

På dette tidspunktet skal det blåse full storm fra sør-sørvest ute på Ona. Vinden vil på det meste ha en hastighet på 27 meter i sekundet, melder meteorologene. Ut over torsdagen vil vinden roe seg til liten storm 20 meter i sekundet, men så vil den ta seg noe opp igjen rundt klokka 21 torsdagskvelden.

Også natt til fredag vil det være storm på Ona, mens det fredag ettermiddag har roet seg ned til bris, seinere liten kuling.

Stad får orkan

For Hustad, Bud, Gossen og det meste av Midsund, er det stiv kuling 16-17 meter i sekundet som varsles. I Vestnes vil det blåse noe mer – her varsles det sterk kuling 20 meter i sekundet på det meste. I indre strøk, som Eidsvåg og Åndalsnes vil det være roligere.

Den aller kraftigste vinden vil komme rundt Stad – her er det varslet orkan opp til 35 meter i sekundet. Dette tilsvarer vind i 126 kilometer i timen, opplyser yr.no.