Savnet kvinne funnet i Jotunheimen

En kvinne i 50-årene som har vært savnet siden mandag kveld, er funnet ikke langt fra Glitterheim i Jotunheimen. Hun er etter forholdene i god form.

Politiet søker etter en kvinne ved Glitterheim i Jotunheimen, der det tirsdag er langt dårligere vær enn på bildet.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Kvinnen ble meldt savnet av resten av sitt turfølge i 23-tiden mandag kveld, ifølge politiet. To timer tidligere hadde turfølget og kvinnen skilt lag.

– De øvrige i turfølget har forklart at de skulle gå til Glitterheim, 2–3 kilometer fra der de skilte lag med kvinnen. Da hun ikke dukket opp, meldte de henne savnet, fortalte operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NTB natt til tirsdag.

Klokka åtte tirsdag morgen ble kvinnen funnet.

– Kvinnen er funnet i etter forholdene god form ikke langt fra Glitterheim, melder politiet, som opplyser at hun kunne gå ved egen hjelp ned sammen med letemannskaper.

Et helikopter deltok i søket, men på grunn av dårlig vær måtte det settes på bakken ved 4-tiden. To andre helikoptre som var på vei, måtte også avbryte. Politiets hundepatrulje og terrenggående kjøretøy ble brukt i søket.