Geir Nordli ble sammen med Roy Olav Holten kastet ut av Fremskrittspartiet i fjor vinter fordi de skrev et leserbrev der de krevde at Nordmøre skulle bli en del av Trøndelag, stikk i strid med vedtatt politikk i Møre og Romsdal Frp. Etterpå gikk de to inn i Helsepartiet, men nå har de meldt seg inn i Senterpartiet. Der har Nordli ambisjoner om å bli partiets ordførerkandidat ved valget neste høst. Da han utfordret Berit Frey om topplassen, startet bråket.

Et nominasjonsmøte ble avlyst blant annet fordi det var usikkerhet knyttet til en rekke nyinnmeldte medlemmer. Det igjen førte til at flere av de nye medlemmene svarte med et brev der det uttrykte mistillit mot styret i lokallaget.

Tidens Krav har på lederplass kalt Nordlis framgangsmåte for å bli ordførerkandidat et forsøk på politisk kupp.  Partileder Trygve Slagsvold Vedum har blitt orientert om saka.

Har fått varsler

Flere medlemmer skal ha reagert og klaget Nordli inn for fylkeslaget. Nordli skal ha stilt spørsmål ved om det er lurt å stille med en uføretrygdet som ordførerkandidat.

Fylkesleder Tove Henøen bekrefter overfor Tidens Krav at Geir Nordli nå risikerer å bli ekskludert fra partiet.

– Vi har fått inn fire skriftlige og flere muntlige varsler om trakassering og mobbing, og vi i Senterpartiet har nulltoleranse i slike saker. Absolutt nulltoleranse, og derfor tar vi slike saker på absolutt alvor og behandler dem i tråd med vedtektene og de etiske retningslinjene i partiet, sier Henøen til Tidens Krav (krever innlogging).

Nordli har nå fått frist til 5. september med å svare fylkeslaget. Han har ikke svart på henvendelser fra lokalavisa, men i et brev til Møre og Romsdal Senterparti 16. august skriver han:

«Dette er en sak bygd på spiker som man forsøker å gjøre til næringsrik suppe. Den har intet fundament i virkeligheten og intet for styret i Møre og Romsdal Senterparti å gjøre. Og dertil absolutt ikke uten en forsvarlig saksbehandling som baserer seg på mer enn bare anonyme varsler, hvor enn beleilige disse varslene kan være for noen få i mitt lokallag».

Tove Henøen (Sp), ordfører i Fræna kommune. Foto: Richard Nergaard