Romsdals Budstikke besøkte fredag ettermiddag Aureosen skole. Da var de fleste elevene og ansatte dratt, men fungerende rektor Bjarne Gangstø var til stede.

Han var ikke sjøl ute da hendelsen med hunden fant sted, og henviser til en av sine ansatte som opplevde episoden i 12-13-tida fredag. Den ansatte ønsker ikke navnet sitt på Rbnett, men forteller hva som skjedde:

– Jeg var ute i friminuttet sammen med en elev, på parkeringsplassen mellom apeungelen og hovedvegen. Da så jeg en hund springe langs vegen. Da den prøvde å krysse, kom en lastebil, så jeg ropte på den for at den ikke skulle bli påkjørt, sier hun.

Hunden kom bort til henne og eleven, men sprang videre da den så en annen løs hund. Så prøvde den på nytt å krysse vegen da en buss nærmet seg. Den ansatte ropte derfor på hunden igjen, og den kom på ny bort til henne og eleven.

– Jeg hadde på meg en gul refleksvest, slik voksne pleier å ha i skolegården. Det var kanskje vesten som trigget hunden. I hvert fall hoppet den opp og skulle ha refleksvesten. Jeg prøvde å ta den av meg og putte den i lomma, men hunden reiv den til seg, forteller hun. Og:

– Så beit hunden seg fast i skoa mi. Da jeg tok tak i halsbåndet for å få den vekk, glefset den etter meg og beit meg i armen. Dette var en stor hund jeg ikke kjente, så jeg ble redd. Jeg visste ikke hva den kunne finne på.

Sprang etter syklist

Hunden slapp skoa for andre gang da den så en syklist passere på bilvegen. Ifølge politiet ble syklisten bitt i beinet.

– Jeg så bare at den prøvde å hoppe opp på syklisten. Sjøl ble jeg og de andre ansatte som var ute, opptatt av å rope til ungene at de skulle gå inn, forteller hun.

Romsdals Budstikke har vært i kontakt med hundeeieren, som understreker at hunden er snill og sosial. Eieren mener derfor at hunden må ha vært uheldig og kommet borti kvinnens arm ved et uhell under leik.

– Det har skjedd av og til at jeg har fått en rift under leik med hunden og begynt å blø litt, uten at det er noe problem, sier hundeeieren.

Den skoleansatte opplevde imidlertid ikke situasjonen som at hunden ville leike:

– Jeg oppfattet det som at hunden beit meg. Men jeg kan jo ikke vite hva den tenkte, om det var for å leike. Jeg kjente ikke hunden, og visste ikke hva den kunne finne på, sier hun.

Kvinnen gikk i kortermet i det aktuelle friminuttet, og fikk et blått merke og hull i huden fra hundens tenner.

Fikk stivkrampesprøyte

Dermed bar det til legevakta, der hun fikk stivkrampesprøyte og antibiotikakur, slik standard er når man blir bitt av et dyr.

Hun forteller at det kun var hun og eleven som befant seg der hendelsen skjedde.

– Jeg var mest redd for eleven jeg var sammen med, men hunden prøvde aldri å bite ham, sier hun.

Flere elever lekte i apejungelen rett ovenfor. De merket ingen ting før hunden beit kvinna.

– Jeg varslet elevene, som da sprang inn på skolen, sier hun.

Hunden roet seg, og la seg på trappa utenfor skolebygget. Der kom en elev som kjente hunden, og tok den med til huset der den hørte til.

Politiet ser alvorlig på saka

Operasjonsleder Erik Mikaelsen sier det er alvorlig når slike hunder løper fritt på en skoleplass. Han opplyser at hunden er en blanding av Stafford terrier og Bull terrier, og hadde stukket av fra et hus i nærheten.

Politiet rykket ut med en patrulje, men da den kom fram, hadde hundeeierens familie tatt seg av dyret.

– Vi anmelder hundeeieren, sier Erik Mikaelsen.

– Hva skjer med hunden?

– Det kan bli iverksatt ytterligere tiltak, men dette vurderes videre av politiet, sier han.