– Sukkeravgifta er «høl i huet»

Oskar Sylte Mineralvannsfabrikk kommer til å bli nevnt hyppig i Stortinget denne høsten, lover Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Tar kampen for Sylte: – Ett av de store slagene på Stortinget i høst blir å få omgjort sukkeravgifta, som rammet blant annet brusprodusenten Sylte i Molde, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: RICHARD NERGAARD 

Nyheter

BATNFJORDSØRA: – Ett av de store slagene i Stortinget denne høsten blir kampen for å få omgjort vedtaket om å øke sukkeravgifta. I den saka kommer Oskar Sylte Mineralvannsfabrikk til å bli nevnt ofte. Mineralvannprodusenten i Molde er en av de mange mindre næringsmiddelprodusentene som ble hardt rammet av økningen i sukkeravgiften. Avgifta ble jo økt 40 prosent over natta. Konsekvensen ble verst tenkelig for produsenter som Sylte, og for den saks skyld også for mindre produsenter av sukkervarer som Hval Sjokoladefabrikk i Sandefjord, sier Slagsvold Vedum til Romsdals Budstikke når vi møter ham på Batnfjordsøra i forbindelse med Dyregod-dagene.