Det ble vedtatt enstemmig på ekstraordinært årsmøte i IL Bryn onsdag kveld. Vedtaket betyr også at hallen skal skifte navn til Hustadvika idrettspark.

Brynhallen som ble bygd i 1978 er nedslitt etter daglig bruk i 40 år.

Kommunestyret vedtok i juni å gi syv millioner kroner i tilskudd til den omfattende rehabiliteringen av Brynhallen.

Rehabiliteringen vil i alt koste ca 20 millioner kroner. I tillegg til pengene fra kommunen, finansieres prosjektet blant annet med tippemidler, egenkapital og noe dugnadsinnsats.

Anleggsansvarlig og styremedlem i IL Bryn, Terje Hagen, opplyser til Rbnett onsdag kveld at idrettslaget skal bruke ca 1,4 millioner kroner i egenkapital.

– Blir det mye dugnadsjobbing?

– Noe blir det. Riving, kledning og maling - den type enkle oppgaver, sier han.

– Når vil arbeidet starte?

– Vi skal først ha et møte med kommunen og Hammerø og Storvik i neste uke. Så må vi få arkitekttegninger og starte på detaljplanleggingen. Tippemidler skal det også søkes om, sier Hagen.

Målet til IL Bryn er at hallen skal stå ferdig til jul i 2019.

Under kommunestyrmøtet i juni ble det vedtatt at et klatretårn i tilknytning til hallen skal planlegges som byggetrinn to.

– Vi gjør også grunnarbeidet til klatretårnet nå, slik at det er klart til å bygges når det er penger til det, sier Terje Hagen.

– Hvor mye betyr det at det nå blir totalrenovering av hallen?

– Det betyr alt for klubben. Hallen er helt utslitt og vi var kommet til et enten eller. Nå har det vært nødslukking år etter år, så alternativet var å låse dørene. Det vil gi ny giv i idrettslaget, med økt aktivitet og mer utleie, når vi får en hall som holder dagens standard, sier Hagen.

Slik vil den nye idrettsparken bli. Klatretårn i tilknytning til hallen skal planlegges som byggetrinn to.