Hoff Berg kunngjorde dette sjøl mandag kveld i en uttalelse som du kan lese i sin helhet i bunnen av saka.

– Dette har vært en prosess og ikke noe jeg kom på plutselig. Jeg har brukt hele sommeren til å telle knapper, sier hun til Rbnett tirsdag morgen.

– Er det striden rundt Møreaksen og Romsdalsaksen som gjør at du velger å trekke deg?

– Ja, det er det. Og kanskje den store blemma på Nordøyvegen. Det er de store vegprosjektene i fylket og problematikken rundt de som gjør at jeg trekker meg nå. Jeg tror Molde Frp har godt av at noen andre kommer inn og leder lokallaget i disse sakene.

– Kan ikke angripe person

– Du skriver om utspillene til Frank Sve i pressemeldinga? Er uenigheter med fylkeslederen en av grunnene til at du trekker deg?

– Frank Sve er en dyktig politiker. Den siste tida har han hatt en del angrep på person. Det kan ikke være slik at man går til angrep på person bare fordi noen er uenig. Det får stå for hans regning, men jeg kan ikke stille meg bak utspillene.

– Når fylkeslederen går tom for argument, velger han å angripe person. Både mot politikere og ansatte. Jeg tenker at det ikke er slik vi skal få fram politikken vår. Det har vært litt for mange utspill jeg overhodet ikke kan stille meg bak.

– Er det rom for å være uenig i Møre og Romsdal Frp? Er det utstrakt bruk av pisk?

– Vi har gode diskusjoner i Frp, som leder til en konklusjon. Det er ikke alltid man er enig i konklusjonen, men slik er det i alle parti i store saker. Jeg har kanskje vært kritisk til en del avgjørelser i det siste, men har vært lojal mot partiet.

– Roter oss litt bort

Hoff Berg har stått på fylkestingslista til Møre og Romsdal Frp ved flere valg. I sin uttalelse takker hun nominasjonskomiteen for å ikke å velge henne til lista til neste års valg.

– Ønsket du å stå på fylkestingslista denne gangen?

– Jeg var veldig i tvil. Jeg var jo forespurt og nominert. Jeg har ruget på det siden før ferien.

– Jeg kan ikke stå innenfor mye av det Møre og Romsdal Frp står for i dag, med tanke på hvordan vi har snudd i saker som Møre- og Romsdalsaksen. Selv om det er fornuftig å utrede alle alternativene, er det ikke lenge siden vi sto på ferjekaia i Molde og jublet for penger til prosjektet. Og for å ha fått prosjektet inn i Nasjonal transportplan.

– Jeg synes vi roter oss litt bort kan du si. Vi har kjempet fram Møreaksen som alternativ, men plutselig har vi ikke lenger lov til å tenke den tanken.

– Jeg føler det er mest redelig at jeg trekker meg nå, i forhold til å skulle bygge opp lokallaget i nye Molde kommune. Jeg tenker at det er mest redelig at noen som er engasjert for Romsdalsaksen-alternativet tar over, for det har jeg aldri vært.

Siden Hoff Berg meldte seg inn i partiet i 2002 har hun hatt en rekke verv. Blant annet har hun vært sekretær og leder i Molde Frp og har sittet i fylkesstyret i flere perioder.

– Før det var jeg trofast Frp-velger, så det er fortsatt der jeg står politisk. Akkurat i Møre og Romsdal føler jeg imidlertid at vi er litt på ville veger.

Her er uttalen Hoff Berg sendte ut om utmeldelsen:

«Jeg har i kveld meddelt styret i Molde FrP at jeg melder meg ut av Fremskrittspartiet. Jeg vil resten av perioden sitte som uavhengig representant i Molde og på fylkesnivå. Jeg trekker meg som leder og gruppeleder for Molde FrP.

Begrunnelsen for denne avgjørelsen kan kort oppsummeres med at jeg er sterkt uenig i de avgjørelser ledelsen i Møre og Romsdal FrP pålegger sine medlemmer å stemme for, i forhold til de store vegprosjektene i fylket, samtidig som de undergraver all videre utvikling og bygging i Molderegionen. Jeg kan ikke med åpne øyne og godt mot være med å bygge opp et lokallag i Nye Molde kommune som ønskelig, der fylkesstyret og fylkeslaget ofrer sine medlemmer og stemmer i deler av Romsdalsregionen, til fordel for stemmesanking på Sunnmøre og Nordmøre med aktiv omkamp om veitrasé over Romsdalsfjorden. Som aktiv politiker siden 2002 har jeg vært en lojal medarbeider og Frp-politiker i Molde og for hele fylket. Med de valgkampsaker som FrP i Møre og Romsdal går inn i en valgkamp med, kan jeg ikke lengre være en del av dette kollegiet.

Utspillene i media fra gruppeleder og fylkesleder i FrP med personangrep på flere folkevalgte i fylket, på stortinget og ansatte i fylkeskommunen kan jeg ikke stille meg bak.

Jeg takker nominasjonskomiteen for ikke å renominere meg på fylkestingslisten, da ble avgjørelsen som jeg har ruget på siden forrige Fylkestingssamling blitt mye enklere å ta, å melde meg aktivt ut av partiet.»