Molde : Det kom inn alt 12 innspill i oppstartsfasen. I tillegg til de «vanlige» innspillene på leik og uteareal fra Fylkesmannnen i Møre og Romsdal og Møre og Romsdal fylkeskommune, som løses med leikeplassen på tomta, ber Fylkesmannen om at det sikres mot støy der det behøves. Statens vegvesen understreker at gang- og sykkelveg i Bjørnstjerne Bjørnsonsveg ikke bør ha flere direkteavkjørsler.

Bekymrete naboer

Nærmeste nabo peker på at bygget burde ha vært delt i to bygningskropper for bedre å skli inn i terrenget. Til det svarer Planor at bygget er planlagt utformet med vertikale felter i fasaden som visuelt deler bygningskroppen i mindre volumer.

Naboen viser også til et kulturminne, en bunkers fra 2. verdenskrig på tomtene Røysan 14 og Vestbo, som må bevares. Dette blir ikke et problem, da det ligger lenger unna, svarer utbyggeren.

Frykter tap av utsikt

Naboen på den andre siden, som vil få innkjøringen til parkeringskjelleren inn mot husveggen, fraråder innkjøringen der på det sterkeste.

Naboer nord for Bjørnstjerne Bjørnsonsveg frykter tap av utsikt, men Planor viser til at de to etasjene ikke blir ulikt dagens nivå på bebyggelsen.

Frykter trafikk

Det som vektlegges mest, er imidlertid trafikken som følge av 18 boenheter på den smale Røysan-vegen.

Mange naboer, spesielt i området Røysan, Pebakken, Tinthamran og Bjørnstjerne Bjørnsonsveg er «svært kritisk» til fortettingsprosjektet, heter det. De viser til økt trafikkbelastning, redusert trafikksikkerhet og bokvalitet, samt en uheldig innvirkning på stedets særpreg.

Vil ha fortau

De ber om at Bjørnstjerne Bjørnsonsveg får et ferdig opparbeidet fortau på begge sider av vegen før en utbygging.

Naboene viser til at det allerede er sterk trafikkbelastning på vegen til tider, og mange gående og syklende. Det foregår mye parkering i Røysan, spesielt når det er fotballkamper på Aker stadion.