For nøyaktig to år siden åpnet oslogutten Rune Skeide Spiseriet Soltinn på Raumasenteret. Det har gått riktig så bra. Men han ble sulten på mer. Og samtidig var det kapitalsterke krefter som ønsket å utnytte ledig kapasitet i 3. etasjen til å bygge hotell. Nå er avtalen underskrevet og Rune Skeide blir hotellvert i tillegg til gourmetpreget kafédriver. Det var Åndalsnes Avis som først omtalte saken.

Mangler kun rommene

– Vi har lokalene, vi har kjøkken og restaurant, det eneste vi mangler er hotellrommene. Og de blir bygd utover høsten og vinteren. Planen er at vi overtar lokalene i januar og at hotellet kan åpnes i februar. Men da er vi avhengig av en lynrask behandling av byggesøknaden fra Rauma kommune sin side, sier Rune Skeide til Romsdals Budstikke.

Han signerte torsdag tiårskontrakten, sammen med styreleder Ingvar Sæther i Raumasenteret Eiendom AS. Det er dette selskapet som investerer i hotellprosjektet. Eiere er Kroken Invest AS, Norutbygg AS og Norgesgruppen. Hvor mye som investeres er ikke avslørt, men at det er snakk om et betydelig millionbeløp er det ingen tvil om.

Blir et bra hotell

– Det er et bra hotell som skal bygges. Heldigvis står bygget her fra før. Det skal bygges ei trapp fra hotellet og ned til «resepsjonen», som blir hos oss på Spiseriet Soltinn. Det er her gjestene skal spise frokost og det er her det blir restaurant om kveldene. Selve hotellet skal ha 19 rom og 49 sengeplasser, sier Rune Skeide.

– Vi er veldig opptatt av lokale leverandører og et lokalt preg. Maten skal vi lage fra bunnen her på Soltinn, møblene leveres av Måndalen Trevare og gjestene sover i de beste sengene, fra Wonderland her på Åndalsnes. Dette skal bli et fullverdig hotell. Navnet Geist kommer av «begeistring» – for det er det vi skal skape, sier Rune Skeide.

Han er glad for at Spiseriet Soltinn med dette får et ekstra bein å stå på. Hotellmarkedet i Rauma er stort i tidsrommet mai til september, men Skeide tror det skal være liv laga også i vintersesongen.

– Det er klart at det er sommersesongen som er driftsgrunnlaget, men husk også at vinterturismen er på full fart opp i Rauma. Vi har trua!