Det var knyttet stor spenning rundt torsdagens allmøte i Shell etter at OKEA tar over både Draugen og bygget der driftsorganisasjonen til Ormen Lange og Draugen ligger i Kristiansund i dag. Usikkerheten gjorde at det var spekulert i at Shell kunne komme til å flytte sin organisasjon i Kristiansund til Nyhamna.

Dette benekter kommunikasjonssjef i Shell, Kitty Eide, etter møtet.

– Nei, vi kommer fortsatt til å være til stede i Kristiansund, men det blir færre. Mange forhold gjør det naturlig å løse flere oppgaver fra Stavanger og Nyhamna etter at «Draugen-delen» av organisasjonen overtas av OKEA. Alle eventuelle vesentlige endringer skal drøftes og avklares med alle relevante aktører, sier Eide.

Usikkert hvor kontorene blir

Eide sier at kontorlokasjon for Shell i Kristiansund etter Draugen/Gjøa-salget ennå ikke er bestemt og at de per nå har flere alternativ. Hvilke ønsker hun ikke å si noe om.

– Dette vil vi kommentere på når vi har gjort et valg, sier Eide.

Torsdagens allmøtet dreide seg i all hovedsak om hva som er OKEA og Shells behov for stillinger.

– Og om rekruttering og ressurssettingsprosessen, og Shells tanker om driftsstøtte-organisering på kort og lang sikt, sier Eide.

Flere arbeidsplasser

I dag er det omtrent 120 stillinger i Shell i Kristiansund.

– Av disse går noen over til OKEA direkte som del av selve virksomhetsoverdragelsen, noen vil bli rekruttert til OKEA i stillingene de trenger i tillegg, sier Eide.

I tillegg skal Shell ha kompetanse for driftsoppgavene som blir igjen etter at salget er gjennomført.

– Samlet bemanning i OKEA og Shell vil etter nyttår utgjøre noen flere stillinger enn det Shell har i Kristiansund i dag, men nøyaktige tall har vi ikke før vi ser utfallet av rekruttering og ressurssettingsprosessene, sier Eide.