Høyre går kraftig frem før fylkestingsvalget 2019. Det viser et nytt partibarometer fra Respons Analyse på oppdrag fra Høyres Hovedorganisasjon. Arbeiderpartiet på sin side sliter i Møre og Romsdal. Høyre har ifølge målingen 25,5 prosent av stemmene, og vil med det være fylkets største parti. Det er 7,3 prosent opp fra fylkestingsvalget 2015.

– Dette er hyggelige tall for oss, sier Torgeir Dahl.

Målingen gleder også Høyres Stortingsgruppe.

– Kampen om Vestlandet har historisk vært viktig for hvem som vinner valgene nasjonalt. Denne målingen gir en indikasjon på at velgerne gir tillit til Erna og hennes prosjekt om å skape et bærekraftig velferdssamfunn, sier Peder Weidemann Egseth, pressesjef i Høyres Stortingsgruppe.

Arbeiderpartiet sliter

Målingen ble gjort i perioden 6.-10. august. Følgende spørsmål ble stilt: “Dersom det var fylkesvalg i morgen, hvilket parti ville du da stemme på?” Totalt ble 800 personer spurt.

Arbeiderpartiet går ifølge målingen 5 prosent tilbake og har 19,2 prosent av stemmene.

Dersom resultatene fra målingen hadde vært det endelige resultatet for valget ville Høyre i dag hatt 12 mandater på fylkestinget. Det er opp tre mandater fra slik fylkestings-sammensetningen er i dag. Arbeiderpartiet på sin side ville gått ned fra 12 til 9 mandater.

Nordmørslista nesten borte

Senterpartiet og Frp går i likhet med Høyre kraftig frem. Den mest markante forandringen er Nordmørslista som går fra 7,5 prosent til å være tilnærmet helt borte ifølge målingen.

Skjermbilde av målingen. Antall stemmer i prosent. Foto: Respons Analyse