Ny rapport fra fjellet Veslemannen

Det er akselererende hastighet i øvre område av Veslemannen, og det gikk flere småras i fjellpartiet fredag kveld. Farenivået er hevet til rødt, i tillegg er beboerne i området under fjellet er evakuert.

I dag klokken 10 legger NKV fram en ny rapport, samtidig med en pressekonferanse om situasjonen i Rauma.

Solformørkelse og meteorsverm

Lørdag oppstår flere astronomiske fenomener: Blant annet meteorsverm og i tillegg en solformørkelse som blir synlig i hele landet.

Solformørkelsen er den største siden 2015 og vil inntreffe en gang mellom klokken 10.30 og 12. Sørvest i landet blir solformørkelsen liten og kortvarig, hvor man med solformørkelsesbriller kan se at solskiven har fått et lite «hakk». På Østlandet blir formørkelsen mer fremtredende, men det er befolkningen i Nord-Norge som får oppleve den største formørkelsen.

Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist til kamp

Zuccarello og Lundqvist har plukket ut hvert sitt lag bestående av kun NHL-spillere som møtes til sommer-ishockeykampen «Summer Classic». Kampen spilles på Ullevaal stadion.

Før kampen avholdes en kjendislandskamp mellom norske og svenske profiler fra sports- og underholdningsbransjen.

Skyter ut romsonde

NASA skyter i dag opp romsonden Parker som skal bevege seg nærmere Solas overflate enn noen gang tidligere. Dette skulle egentlig funnet sted 4. august, men grunnet mindre tekniske problemer har oppskytingen blitt utsatt til 11. august klokken 09.48 norsk tid.

Solsonden skal etter hvert komme ekstremt nær solen, og gjøre målinger i Solens atmosfære. På det nærmeste vil sonden være 6,2 millioner kilometer fra soloverflaten, opplyser astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og vitenskapsformidler Anne Mette Sannes.

Merkel til Spania

Den tyske statsministeren Angela Merkel besøker Madrid i Spania for å diskutere blant annet innvandring og asylpolitikk med sin spanske kollega Pedro Sanchez.

Samtalene er uformelle og foregår i en nasjonalpark i nærheten av Sevilla.