Det er et stadig problem at sauer trekker inn i tunnelene langs fylkesveg 191 mellom Eresfjord og Finnset i Eikesdal i Nesset kommune. Statens vegvesen, som har ansvar for fylkesvegen, har nå begynt arbeidet ved montering av ferister Sandoddtunnelen.

– Vi har begynt å tilrettelegge for montering på hver side av tunnelen, sier byggeleder Roar Vikhagen.

Beboere fikk tidligere beskjed om at det skulle være klart i uke 28, men arbeidet har vært utsatt på grunn av ferieavvikling. Nå er den første ferista oppe på siden mot Eikesdalen.

– Vi satser på at arbeidet blir ferdig i løpet av neste uke, når folk har kommet tilbake på jobb igjen, sier han videre.

Trygghet for folk og fe

Gunnhild Reitan fra Eikesdalen tipset Romsdals Budstikke om denne saka i mai, og er nå fornøyd av at det endelig skjer noe.

– Hvis sauene kommer inn i tunnelen kan det for gå galt, så jeg er riktig fornøyd. Nå blir det trygghet for alle.

Problemet med sauer i tunnelene er tatt opp flere ganger av innbyggerne langs Eikesdalsvegen. Eikesdal Bygdelag har gjort flere henvendelser til Statens vegvesen, men ifølge Gunnhild har den blitt satt på vent i flere år.

– Det er veldig bra at det endelig skjer. Da jeg ringte til budstikka begynte det å skje ting, så det er bra at saka ble tatt opp.

Ikke ferist ved Viketunnelen

Vikhagen har tidligere sagt til Romsdals Budstikke at slik han har oppfattet det er ikke problemet like stort i Viketunnelen. Dermed ligger det ikke i planene å sette opp ferister i den nærmeste framtida.

– Vil det bli satt opp ferister ved Viketunnelen?

– Ikke i år, sier han.

Gunnhild Reitan mener at det burde bli satt opp ferister ved den andre tunnelen.

– Det har tidligere også kommet sau inn i Viketunnelen, så faren finnes der også. Det har faktisk vært ferist der før, men den er fjernet. Jeg synes den burde kommet opp igjen, sier Gunnhild Reitan.