ÅNDALSNES: Årets Raumarock ble en braksuksess. De positive tilbakemeldingene fra rockepublikum har stått i kø. Festivalen har rett og slett vært et eneste langt høydepunkt, fra en strålende Åge Aleksandersen torsdag til gnistrende Dumdum Boys natt til søndag. Og massivt regnvær innimellom klarte slett ikke å ødelegge oppslutningen. Ryktene om at Raumarock regnet bort viste seg å være betydelig overdrevet. Festivalsjefen og hans styre smiler fra øre til øre etter Raumarock 2018.

Utrolig bra oppslutning

– Vi har talt opp drøye 9000 besøkende på alle våre arrangement disse tre dagene. Det er bare 200 færre enn i fjor. Jeg synes oppslutningen er utrolig bra, særlig med tanke på at vi ikke var direkte heldige med været. Publikum møtte opp likevel, og det takker vi dem for. Vi kan jo bare drømme om hvordan det ville ha blitt med sol, sommer og singlet alle dagene, sier festivalsjefen.

Det meste gikk på skinner for Raumarock denne gangen. Unntatt været.

Happy: Raumarock klarte det igjen. Fra venstre Sigurd Brevik, Marianne Kavli, Renate Soleim, festivalsjef Dag Inge Landbakk, Anders Sæbø, Mette Furu, Trine Schei og Øystein Valde. Foto: Eirik Heen

Lite å pirke på

– Vi skal ikke være hovmodige, men det var lite å pirke på i år. Ingen køproblem verken på inngang, barer, utsalg eller toalett. Problemer som oppsto var mest flyforsinkelser, regnvær og ting vi ikke kan gjøre noe med. Vi må bare fortsette å være så skjerpet som vi er. Fortsette å være gode på sørvis og detaljer, sier Dag Inge Landbakk.

Han sier at det uten tvil var konserten med Dumdum Boys rett før midnatt lørdag som var best besøk. Den legendariske rockegruppa fikk nesten hele havneområdet og Tindesenteret til å fyke til værs. Festivalsjefen tror det kommer til å ende bra økonomisk for Raumarock 2018.

– Du skal få omsetningstallene seinere, når vi har bedre oversikt. Vi må gå gjennnom regnskapet før vi offentliggjør tallene. Men magefølelsen min trekker i retning av at vi har klart oss greit økonomisk.

Folkehav for Dumdum Boys: Uten tvil den best besøkte konserten på Raumarock 2018. Dumdum Boys leverte varene så det dundret lørdag kveld. Foto: Eirik Heen

Takker de frivillige

Han er full av beundring og takknemlighet over alle som bidrar i Raumarock-familien. De mange frivillige betyr alt.

– Det er noe som heter at ingen er uunnværlig, men det gjelder trolig ikke teamet vårt. Vi er en så gjennomført sammenspleiset gjeng. Lojale, dyktige og positive folk på rekke og rad, som jobber godt sammen for en best mulig festival. Folk kan og utfører jobben sin knallbra helt til fingerspissene. Det er derfor det ikke er noe spesielt vi trenger å rette på etter årets festival. Jeg er blitt utrolig glad i denne gjengen og setter stor pris på at jeg får lov til å være en del av Raumarock-suksessen, sier Dag Inge Landbakk.

Klar for 2019-festivalen

Landbakk fortsetter som festivalsjef så lenge styret og organisasjonen vil ha han med. Det kan bli lenge.

Hva så med neste år? Etter det Romsdals Budstikke forstår er det allerede klart at det ikke bare blir norske rockeband i 2019. Det kjente australske tungrockbandet Airborn kommer til Åndalsnes. Øystein Greni og Bigbang er også booket. Det samme er Skambankt, El Cuero og Isak. Raumarock er alltid på offensiven med sin «urockelige» iver etter å dra store rockekapasiteter til Rauma. Årets rockefestival hadde kun norske band og artister på plakaten, og det viste tydelig hvilket suverent nivå det er på norsk rock.

Søkte ly: Det var plass til flere hundre i det største serveringsteltet. Isfjordingen Mindor Flydahl hadde kommet fra Oslo for å være med på Raumarock. Foto: Eirik Heen