Nordsjøfestivalen i småbåthavna i Elnesvågen har vært arrangert siden 2004. Det var lenge usikkert om årets utgave kom til å bli noe av, da den gamle arrangøren trakk seg etter fjorårets utgave. Heldigvis, vil nok mange si, kom redningen. Inn kom Nina Jacobsen og Hustadvika Event AS som arrangør. Fredag 10. og lørdag 11. august invitere de til den 15. utgaven av Nordsjøfestivalen i Elnesvågen.

Store endringer

Nina Jacobsen forteller at de har valgt et annet fokus på årets festival enn tidligere.

– Det er store endringer på årets Nordsjøfestival. Vi har hatt fullt fokus på musikk, og intimitet. Vi skal skape gode musikkopplevelser for alle som stikker innom, både på dag og kveld, sier hun.

På programmet er det litt for enhver smak.

– Vi har headlinere som Rotlaus og Stage Dolls. Personlig ser jeg mest fram til de lokale fra Molde, som Perler For Svin og ikke minst Araya Heep. Samt trubadurmusikk, og ikke minst familiekonserten klokka 14 på lørdag, sier Jacobsen.

Fredagsquiz

Sjøl om det er et klart fokus på musikk, skjer det tradisjonen tro også andre ting under festivalen på småbåthavna.

– Fredagsquizen vår begynner å bli en snakkis, dette blir en rein musikk-quiz med lag på tre til fem personer. Den starter klokka 18 på fredag. Jeg regner med det blir kjempestemning.

– Hvilke aldersgrupper prøver dere å nå med festivalen?

– Hvis vi ikke har bommet helt, vil aldersspennet gå fra 18 til 60 år. Jeg tror nok det vil bli litt aldersforskjell på fredag og lørdag. Trolig blir det et yngre publikum på lørdag. Men det er kjempeskummelt å stigmatisere musikkpublikum. På dagtid håper vi alle tar turen innom, Tullkattesnutene på lørdag er verd å få med seg og det er helt gratis, sier arrangøren.

Har fått gode tilbakemeldinger

Under festivalen kommer det til å være parkert fire foodtrucks på småbåthavna.

– Dette vil gi alle gjester mulighet til å få spennende, god og variert mat, sier Jacobsen.

Hun forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på det de har lagt opp til.

– Vi har fått mye tilbakemeldinger på at fokus på musikk er veldig positivt, og at det blir mye spennende og nytt på matfronten. Man kan ikke gjøre alle fornøyd, men føler at vi har truffet riktig her, sier hun.

Jacobsen sier at de til nå ikke har oppnådd det forhåndssalget de hadde håpet på, men at det har vært stor pågang på lørdagspass.

– Rotlaus ligger an til å bli en kjempesuksess. Vi håper på 1000 besøkende hver kveld, da blir vi kjempefornøyd. På dagtid håper vi på yrende folkeliv, vi håper også at mange tar turen innom på fredag når vi åpner. Vi setter i gang klokka 13, opplyser Jacobsen.

Båthavn og camping

Som i tidligere utgaver av Nordsjøfestivalen er gjestebåter velkommen til å legge til ved småbåthavna. Jacobsen opplyser at de i tillegg fremdeles har noen ledige plasser for campingvogn og bobil.

– Disse må bestilles på forhånd, da det er en reduksjon på plasser i forhold til tidligere.

På lørdag blir det satt opp skyttelbuss mellom Rema 1000 og festivalområdet, mellom klokka 11 og 16. På kveldstid blir det satt opp nattbuss til Bud/Hustad/Farstad, samt at festivalen, i samarbeid med Molde Taxi, vil sette opp rutetaxi fra småbåthavna til bussterminalen i Molde.