Styrelederen i Gossen Motorklubb møter Romsdals Budstikke i klubbhuset like ved flyplassen på Gossen. Til stede er også Elias Huse Eikrem fra klubben og Aukra Høyre-representantene Odd Jørgen Nilssen og Frode Bjerkan.

– Dette blir en viktig sak for Aukra Høyre ved neste års valg, sier Frode Bjerkan.

Søkt om omregulering

– Vi har søkt om omregulering av tre områder rundt her, men foreløpig vet vi jo ikke om det blir i det hele tatt. Vi skal ha oppstartsmøte 16. august, nå skal det gå gjennom kommune og fylke, sier styreleder Beøy.

– Hvor stor bane har dere søkt om?

– Størrelsen kommer an på området vi eventuelt vil få. Treningsbanen vi starter med å søke etter er forholdsvis liten, omtrent 700 meter. Det området som er mest interessant er ved siden av sorteringsanlegget. Det skal tilbakeføres. Kommunen har fått pålegg om å dekke over og ha en etterbruksplan for det, sier Beøy.

– Er det et stort miljø for dette på Gossen?

– Vi har vel omtrent 60 stykker på lista, og jobber med å få med enda flere, sier sekretær og kasserer Elias Huse Eikrem.

Dette er ikke første gang liknende initiativ har blitt prøvd på øya.

– Nå er jeg her som politiker, men jeg har vært lensmann de siste 20 åra. Og det har vel vært gjort forsøk kanskje fem ganger tidligere på å få til noe her ute på området. De gangene har det kollidert med andre interesser og sikkert for dårlig utbedrete planer. Så det er nå eller aldri. Hvis man kan få frest fra seg litt her heller enn på Småge ferjekai er det ikke noe som er bedre enn det, sier Odd Jørgen Nilssen.

Høyre-kollega Frode Bjerkan er ikke redd for støyen en bane kan føre med seg.

– Rothaugen er perfekt i så måte, det ligger nede i terrenget og er skjermet mot både Oterhalsen og Løvika. Her er det skog som er med på å hindre støy og dermed vil man spare store summer på støysikring, sier Bjerkan.

– Det blir som med Ormen Lange-anlegget – det er skjermet fra resten av øya naturlig, skyter Odd Jørgen Nilssen inn.

– Lavterskeltilbud

– Vi har fått et meget godt tilbud om å leie lokalene til Front Safety. Det kan vi ha som klubbhus, med gode muligheter for å lage verksted. Da har vi alle fasiliteter vi kan drømme om, sier Jan Helge Beøy.

– Det er det vi håper å kunne få til: et lavterskeltilbud. Vi har snakket om det som en mekkeklubb tidligere, men vi prøver å ikke bruke det ordet. Man skal ikke føle at man må kunne å mekke for å komme. Så vil vi heller ha tilgang til utstyr og dele av kompetansen, sier Elias Huse Eikrem.

– Dette passer godt inn med det som allerede er i området. Aukra Jeger og Fiskeforening er like ved, du har paintball, eventuelt et sportssenter og flyklubben med sine aktiviteter. Så hele området her kan være et aktivitetssenter for bredden i kommunen for ungdommer, sier Frode Bjerkan.

Trenger all slags folk

Skal banen bli noe av trengs det folk i alle kjønn og aldre.

– En treningsbane må ha aktivitetsledere. Kursete folk som er med faste dager i uka for å organisere, sier Elias Huse Eikrem.

– Det som er viktig er at vi har voksne folk og foreldre som er med og hjelper til. Så vi er avhengige av at voksne stiller opp. Vi vil gjerne ha med flere jenter og damer i klubben, fra andre steder har vi sett at hvis noen begynner drar de gjerne med seg flere, sier Jan Helge Beøy.

– Og så trenger vi flere medlemmer i alderen 18–25 år, sier Elias Huse Eikrem.

Her er tegninger av et av forslagene til bane. Norges Bilsportforbund har bistått i arbeidet med denne skissa. Illustrasjon: Gossen Motorklubb