På Hellerøra i Isfjorden, der toppturfolket parkerer bilene når de skal på Kirketaket, er det en helt annen idrett som foregår når «Rætrock» arrangeres.

Den lille rockefestivalen ble lørdag arrangert for fjerde gang. Attpåtil for andre gang i sommer. Det var nærmere 100 som møtte opp på festivalområdet. Samtlige uten festivalpass. For på denne festivalen er det ikke ikke mulig å bruke penger.Gjengen som står bak arrangementet kaller det for en «sjølbetjeningsfestival».

Velkommen hjem-fest

Håkon Tokle regnes som festivalsjef. Sambygdingen Vegard Dahle er den som i sin tid kom på festivalen og konseptet. De to opplyser at Rætrock kom i stand som en velkommen hjem-fest for Even «Rætinj» Kavli, som har for vane å overvintre i Thailand. Even bor på Rætå på Øvre Kavli, ikke langt fra festivalområdet.

– Årets Rætrock ble meget vellykket. Bra oppmøte og et vær som sjøl Thailand skal slite med å matche. Stor honnør til bandet Tonedøv fra Isfjorden, som virkelig sørget for den rette stemningen, sier Even Kavli.

Varmet opp til Raumarock

Tonedøv varmet opp til Raumarock med en gratiskonsert i Åndalsnes sentrum før de spilte på Rætrock. Bandet spiller kjent rock og pop fra de fire siste tiår, og består av Rune Myklebostad, Hugo Nybo, Ragnar Larsen og Kevin Blodstrupmoen Unhjem.

På festivalområdet var det skikkelig scene med topp lyd. Et traktoraggregat sørget for strøm til både lydanlegg og diverse kjøleskap. Eget basseng med elvevann var der også. Festivalen er også av det slaget som holder det gående til langt på natt. Flere bilder på Rbnett.