Lørdag kveld bekreftet meteorologisk institutt via Twitter at de 34,7 gradene som ble målt på Kamshaugen på Åndalsnes lørdag, både er ny fylkesrekord og årets hittil varmeste dag i hele landet. Åndalsnes slo fredagens måling fra Blindern i Oslo med 0,1 grader. Det har vært til de grader kokende varme i helga, og folk har gått mann av huse for å nyte det uvanlige været.

Slo fire år gammel rekord

Den forrige varmerekorden for Møre og Romsdal ble satt ved Brusdalsvatnet i Ålesund i 2014. Da viste gradestokken 34,0 grader.

Romsdals Budstikke la lørdagens reportasjetur til et av landets fineste «badeland», nemlig Skorgedalselva. Som har fått en god del «elveblest» på sosiale medier. Elva har et stort antall nydelige badekulper med krystallklart vann som ble målt til 21 og 22 grader lørdag. Man kan hoppe, ta «boblebad» eller svømme i naturlige basseng. Skorgedalselva har alt. Og inngangspengene er kun 82 kroner i bompenger.

Kjølseth kjølte seg ned

De første vi traff på var ei med et litt kjølig etternavn: Ingrid Helde Kjølseth. Hun kjølte seg ned i elva sammen med hunden Kira. Og kunne melde om perfekte 21 grader i elvevannet. Mannen Arild lå og slappet av på ei helle ved elva.

– Vi ferierer i Skorgedalen. Vi har hytte her og har vært her i halvannen uke. Det går ikke an å ha mer klaff. Dette må da være mye bedre enn syden! Rundt 30 grader i lufta og over 20 i elva. Etter at vi fikk hytte her har vi sluttet å bade i sjøen. Det finnes ikke herligere bading enn i denne elva, mener Ingrid Helde Kjølseth.

I en kulp lenger ned i elva traff vi på familien Tveten fra Molde/Harstad. Bestefar Hjørn Tveten bor i Djupdalen, men har hytte på Skorgedalen. Barnebarnet Mathilde (11) bor i Harstad. Hun var som en propell i kulpene.

– Dette er bedre enn Grottebadet i Harstad! Det er et badeland vi har. Vi har det kjempeartig her. Vannet er veldig godt og varmt. Og så er det så klart og reint, sier 11-åringen.

Turbokforfatter Kai Olsen fra Molde har også hytte i Skorgedalen. Vi traff han og kjæresten Grete Waldal i en praktfull kulp i Skorgedalselva.

– Helt fantastisk. Det er ikke noe annet å si om dette. For et eldorado. Sommer som vinter. Varmen er nesten uvirkelig. Det er bare å nyte det mens det varer. Vi kaster oss uti elva flere ganger om dagen. Her er det flere massasjebad, som man ikke trenger å trykke på en knapp for å starte opp. Her er vannsklier og her er små og store basseng. Mange hopper fra forskjellige høyder. Et eldorado for både liten og stor, fastslår Kai Olsen.

Så over til værutsiktene videre. Sommeren er definitivt ikke over. Det meldes lettskyet, pent vær og temperaturer opp mot 30 grader de neste tre dagene. Du milde!