TROLLSTIGEN: På den første utsiktsplattformen traff vi på vietnamesiske Tam Pham og Trinh Vo. De bor i Sydney, omtrent så langt unna Norge som man kan komme. De tilhører det buddhistiske tempelet Pho Minh, som er på norgestur.

– Veldig eksotisk! Veldig vilt og veldig reint. Se på elva og den digre fossen. Det er jo drikkevann! Norge er bare så naturlig. Og jeg elsker alt vannet, sier Trinh Vo til Romsdals Budstikke.

Her er verken kenguruer eller bumeranger, men veldig mye annet spennende, fastslår paret.

– Det gjør ikke noe at det er tåke og regn. Trollstigen er fantastisk uansett. Vi har hatt så mye finvær på turen vår i Norge. Så dette gjør det bare litt ekstra spesielt. Etter Trollstigen skal vi tilbake til Oslo og så heim til Australia, sier paret.

Lenger ned i Trollstigen traff vi på en norsk-pakistansk delegasjon med 27 familiemedlemmer på stortur. De tok bilder opp mot tåkehavet. Reiseleder Arif Hussein forteller at de fleste er bosatt i Oslo, men at noen også tok turen helt fra Pakistan. Blant annet for å oppleve Trollstigen.

– Vi kommer fra Ålesund og skal videre til Geiranger. En norsk klassiker. Jeg har vært i Trollstigen før. Vi har mange fjellveger i Pakistan, også. Noen av dem er høgere enn Trollstigen, men vegstandarden er langt dårligere, sier Arif Hussein.