Kjell Inge Røkke har overtatt en svart Jaguar Vanden Plas etter sin læremester i Seattle, Robert Brescovich. Det er Dagens Næringsliv (for abonnenter) som skriver dette.

I tidligere intervju har Røkke sagt at Brescovich er en av dem som har betydd aller mest for hans økonomiske suksess. Den amerikanske verftseieren så tidlig potensialet i moldenseren og innledet et nært samarbeid med ham.

Etter at Brescovich døde i 1993, kjøpte Røkke en 70 fots superyacht som et minne om sin gamle læremester.  Nå har Brescovichs sønn, Bob jr., gitt bilen til Røkke. Ifølge Dagens Næringsliv har Røkke ikke måttet betale for bilen, men han har betalt vedlikeholdsutgiftene som har vært på den. Veteranbilen er heller ikke verdt på langt nær så mye i dollar og kroner som flere av de andre bilene Kjell Inge Røkke har i samlingen.

Rob Brescovich jr bekrefter overfor DN at Røkke har overtatt bilen, men han vil i likhet med Kjell Inge Røkke kommentere saka.

– Røkke er en veldig nær venn. Han er som en bror for meg, så jeg tror ikke jeg kan kommentere saken uten å snakke med ham først, sier han til avisa.