Narvesen i Hamnegata må ha påfyll av postkort flere ganger i sesongen. Sylvia Oddtrøen (53) forteller at folk kjøper postkort av ulike grunner.

– Det er mange som kjøper frimerker sammen med postkortene og sikkert skal bruke det som vanlig postkort, men noen kjøper også postkort istedenfor å ta bilde selv, sier Oddtrøen.

– Hvem er det som kjøper postkort?

– Det er tilreisende turister. Både norske og utenlandske. Det er ikke bare de fra utlandet som kjøper postkort, sier Oddtrøen.

Tallene viser nedgang

Salgstallene for postkort i juni måned i år ligger på 297. Det er under halvparten om man sammenligner med samme måned for bare to år siden.

I 2017 ble det solgt 384 postkort og i 2017 var tallet nærmere 700.

– Det har vært tilbakegang, men ikke så mye det siste året, sier Oddtrøen.

Byttet leverandør

– Det er Reitan som styrer hvor vi får kortene fra. Tidligere fikk levert postkort fra Aune, men denne sesongen har vi byttet til Handysize. Kortene derfra er litt større enn de vi har hatt fra Aune. Jeg tror kundene liker de gamle kortene best, sier Oddtrøen.

Narvesen selger også bursdagskort, bryllupskort og lignende, men Oddtrøen sier at den type kort ikke selger like bra og gjemt bort i en krok. Det er kortene med naturbilder fra området som selger best.

– Vi ba om minst tre postkort med motiv fra Molde. I tillegg har vi alternativer som Atlanterhavsvegen. Det er nedgang, men jeg tror vi kan selge postkort i lang tid fortsatt, sier Oddtrøen.