10. juli skrev Romsdals Budstikke om Tore Sylte og familiebedriften Sylte Eiendom som har ventet siden september på tillatelse til å gjøre om tidligere kontorlokaler til to leiligheter i Myrabakken i Molde sentrum. 12. juli kom klarsignalet til bruksendringen av lokalene fra kommunen.

– Vi er veldig fornøyde med at det er i orden, selvfølgelig. Nå har vi begynt med litt rørleggerarbeid. Det passer godt å gjøre det mens nabolokalene har ferie, sier Tore Sylte.

Krav om utearealer

Etter forhåndskonferansen for prosjektet kom det fram at lokalene ikke tilfredsstilte kommuneplanens krav om uteoppholdsarealer for leiligheter, og derfor måtte ut på høring.

Fylkesmannen konkluderer i skrivet hvor tillatelsen gis med:

«Etter ei samla vurdering vil vi ikkje vurdere å klage på omsøkt bruksendring. Årsaka er at det her berre blir etablert to nye bustadseiningar og at bygget er bevaringsverdig. Vi forutset likevel at kommunen gjer greie for kva leikeareal barna skal nytte i nærområdet.»

Kommuneplanens intensjon

Kommunen på sin side ser ingen spesielle forhold som taler mot å innvilge søknaden. Under «Forhold som taler for» skriver de:

– Det etableres flere mindre leiligheter i sentrum, som det er etterspørsel etter.

– Bruksendringen er etter intensjonen i kommuneplanen. Planendring er under utarbeidelse for å være mer tydelig på dette.»

De viser til bruk av parker, torg og Sjøfronten som uteoppholdsareal. Videre skriver de:

«I vår vurdering legger vi Plansjefens uttale til grunn der han konkluderer med at de eksisterende uterom allerede pr. i dag er av en slik kvalitet at det gir beboerne i sentrum tilfredsstillende uteoppholdsareal.»

Påska neste år

I Budstikkas sak 10. juli sa enhetsleder Aleksander Aasen Knudsen i byggesak og geodata hos Molde kommune:

– Vi har sett på saka på nytt og vil forsøke å lande et vedtak allerede i sommer.

Sylte Eiendom ventet da på neste møte i plan og utvikling 21. august, før tillatelsen altså kom dumpende ned i postkassa over en måned tidligere.

– Dette bygget er fra 2003, altså relativt nytt. Da det ble bygget var det krav til uteareal, beplantning og å lage til fortau. Disse kravene er jo allerede innfridd, sier Tore Sylte.

– Og når vil de to leilighetene stå ferdige?

– Det tar alltid lengre tid enn du tror. Vi har i hvert fall tro på å få de ferdige i god tid før påske. Den er sein neste år, sier Tore Sylte i Sylte Eiendom.