Bandene Relling, Billy Meier, Master Oogway og I like to Sleep skal spille om tittel, lanseringspakke og stipend under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag. I de innledende rundene på vårens og sommerens jazzfestivaler har musikerne imponert juryen både kollektivt og individuelt, skriver Norsk jazzforum i ei pressemelding.

– Ønsker du å følge med på det beste av ung norsk jazz, er et besøk på Jazzintro-finalen under Moldejazz en selvfølge. Jazzframtiden er i særdeles trygge hender med musikere av dette kaliberet, sier juryleder i Jazzintro, og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Saksofonist Laurtiz Lyster Skeidsvoll fra Molde har kvalifisert seg til finalen med bandet Master Oogway. Bandet er en hardtslående kvartett som kombinerer riff og energi fra rock med frie elementer. De legger vekt på å formidle mektige melodilinjer med rom for spontanitet og høyenergiske utbrudd. Bandets første plate kommer høsten 2018.

Finalen arrangeres i Storyville på Plassen onsdag klokka 16. De fire bandene skal spille en halvtime hver, og umiddelbart etter konsertene er ferdig trekker juryen seg tilbake for å kåre «årets unge jazzmusikere 2018.» Vinneren spiller egen konsert i Storyville klokka 22 samme dag.

Vinneren får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum, i tillegg til et Gramo-stipend på 150.000 kroner.

Jazzintro har pågått siden 1998, og har løftet fram flere store talent.

– Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i jazzintro, forteller Larsen, og nevner navn som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Ovenlid.