VM-gullet glapp for Valle Dahl og juniorjentene i håndball

Norges juniorlandslag i håndball for kvinner ledet VM-finalen ved pause, men hjemmelaget Ungarn ble for sterkt og tok gullet med 28-22.
Nyheter

Norge greide ikke å gjenta VM-triumfen fra 2010, men LK98-laget har uansett gjort en meget sterk turnering med seirer over Brasil, Montenegro og Portugal i gruppespillet, Island, Frankrike og Russland i cupspillet.

Norge møtte Ungarn både i gruppespillet og finalen og tapte begge kamper, men bød på langt tøffere motstand lørdag.

Selv om Mariann Gabrielsen scoret finalens første mål, var det Ungarn som kom best i gang foran 4000 tilskuere i egen hall. VM-vertene ledet både 4-1 og 5-2 før de norske kom i gang.

Reistad-show

Henny Ella Reistad utlignet til 5-5 med det første av sine fem mål i første omgang, og hun overtok showet en stund. Tre ganger skjøt hun Norge i ledelse, og hun var sterkt medvirkende til at det norske laget kunne gå til pause med ledelse 12-10.

Da lagene møttes i gruppefinale tidligere i sluttspillet, ledet Ungarn med sju mål ved pause på vei mot seier 35-27. Det var Norges eneste tap på veien til finalen.

Søndag gjorde Ungarn det i annen omgang. En stund holdt Norge unna ved hjelp av raske angrep etter ungarske reduseringer og sikre straffekast fra Julie Bøe Jacobsen, men Ungarn var à jour på 15-15 etter sju og et halvt minutt, og da hadde Norge ledet for siste gang.

Dro ifra

De norske holdt følge til 17-17, men så skaffet Ungarn seg ubønnhørlig en luke som ikke lot seg tette. Anført av Katrin Klujber og Noémi Háfra (åtte mål hver), og hjulpet av godt keeperspill fra Sara Suba, dro Ungarn fra til seier med seks mål.

Norge endte med sølvmedaljer. Reistad ble norsk toppscorer i finalen med sju mål.

Tidligere lørdag ble midtback Reistad og høyreback Line Ellertsen hedret som norske representanter på turneringens stjernelag.