Redusert framkommelighet i Trollstigen grunnet tjukk tåke

Dirigenter fra Statens vegvesen forsøker å løse trafikkorka, men anbefaler folk å kjøre Trollstigen en annen dag.

FULL STANS: Ei stund har det vært full stans i Trollstigen. Nå er køa i ferd med å løsne.   Foto: Joakim Hagen

Nyheter

OPPDATERT: Klokka 15.20 er det fremdeles manuell dirigering i Trollstigen. Det er snakk om forsinkelser på opp til to timer på grunn av sprengt kapasitet, melder vegtrafikksentralen Midt-Norge på Twitter.

Ei tjukk tåke siger nedover Trollstigen og skaper trafikkproblemer for de mange bilistene på vei opp den svingete vegen. Fem dirigenter fra Statens vegvesen har forsøkt å dirigere trafikken ei stund, men arbeidet har tatt tid på grunn av tjukk tåke, svingete og smale veger og store kjøretøy. Trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen, Roger Dalsaune, forteller til Rbnett at trafikken er i ferd med å løsne litt, men at framkommeligheten er redusert.

– Det har tatt litt tid, men arbeidet er utfordrende når store kjøretøy skal dirigeres gjennom smale parti i tjukk tåke. Noen kjører inn i tåka og får dermed ikke med seg at kjøretøyet muligens er for bredt på de smaleste partiene i Trollstigen. Det tar tid å få biler opp og gjennom de mange svingene, sier han.

Selv om køa er i ferd med å løsne, anbefaler trafikkoperatørene bilister om å ta ei anna rute.

– Velg en annen veg, om det ikke er helt nødvendig å kjøre Trollstigen. Det er heller ikke så mye utsikt fra toppen når tåka er så tjukk, så kanskje man kan utsette turen til en finværsdag, sier han.

En bussjåfør på stedet forteller til Rbnett at han har stått på samme punkt i 20 minutt i nedre del av Trollstigen.