Ungarer begjæres utlevert – siktet for uriktig anklage

Mannen som ble meldt savnet fra Molde blir nå selv siktet for å ha fabrikkert bevis.

- Begjæres utlevert: Politiinspektør Knut Meek Corneliussen opplyser at en 37 år gammel ungarer som ble meldt savnet i slutten av juni nå er siktet for uriktig anklage. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

- I etterkant av pågripelsen av ekteparet, har den videre etterforskningen gitt politiet skjellig grunn til mistanke om at ungareren selv har fabrikkert bevis i saken for å pådra ekteparet straffansvar, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen til Rbnett.

Ungareren er nå siktet for uriktig anklage.

Politiet i Møre og Romsdal har de siste ukene gjennomført en større etterforskning i etterkant av at en 37 år gammel ungarer ble meldt savnet mandag 25. juni 2018.

Forsvinningssaka i Molde:

Venter på franske myndigheter

Det er ni dager siden 37-åringen som forsvant fra Molde kom til rette i Frankrike. Fortsatt holder politiet kortene tett inntil brystet når det gjelder omstendighetene rundt forsvinningssaken.


Fabrikkert bevis?

Et ektepar i 40-årene ble pågrepet og siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette.

- Siktelsen og pågripelsen kom på bakgrunn av funn gjort som ledd i den tekniske etterforskningen, sammenholdt med den øvrige bevissituasjonen i en tidlig fase av saken, opplyser politiet.

- I etterkant av pågripelsen av ekteparet, har den videre etterforskningen gitt politiet skjellig grunn til mistanke om at ungareren selv har fabrikkert bevis i saken for å pådra ekteparet straffansvar, sier Meek Corneliussen.


Pågrepet

Han opplyser at ungareren er pågrepet av fransk politi etter begjæring og anmodning om bistand fra norsk politi, siktet for uriktig anklage.

- Mannen befinner seg for tiden i fengslig forvaring i Frankrike.  Det er satt i gang en prosess for å få ungareren utlevert fra Frankrike til Norge, sier Meek Corneliussen.


Fortsatt siktet

- Inntil politiet i Molde har kontroll på de etterforskningskritt som skal foretas i Frankrike, og videre i Norge, har vi av hensyn til den videre etterforskningen behov for å være tilbakeholdne med ytterligere opplysninger i saken, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen. Han forteller videre at ekteparet fortsatt har status som siktet i saken om frihetsberøvelse eller medvirkning til dette.

- Politiet vil foreta en samlet bevisvurdering av sakskomplekset når den siktede ungareren er avhørt, heter det fra politiet.

– Ekteparet glade for at mannen er funnet i live

Forsvarer vil ikke bekrefte at de kjente hverandre, men sier paret er glade for at mannen er funnet.

 

– Saka er på langt nær over

– Saka er på langt nær over. Vi har mange spørsmål som vi må få besvart, sier påtaleansvarlig Knut Meek Corneliussen hos Politiet i Møre og Romsdal

 

Etterforsker om savnet har spilt en rolle i egen forsvinning

Savnet ungarer funnet i Frankrike - siktet ektepar løslatt

Etterforsker om savnet har spilt en rolle i egen forsvinning

 

Skal ha oppsøkt den savna på arbeidsplassen

Etter det Rbnett har grunn til å tro skal den sikta mannen ved minst en anledning ha oppsøkt den savna Karoly Csenyi på hans arbeidsplass og skapt en ubehagelig situasjon.