Kvinna i slutten av 20-åra vil få mye å svare for når saka mot henne kommer opp i Romsdal tingrett i slutten av august.

Hun står blant annet tiltalt for fire tilfeller av vold, en rekke trusler, 15 tilfeller av butikktjuveri – hovedsakelig i Molde og Kristiansund, og tre tilfeller av besittelse av narkotika.

Vold og trusler

Volden skal blant annet ha skjedd mot en politimann i forbindelse med en pågripelse i Molde sommeren 2016. Kvinna skal da ha sparket en betjent flere ganger.

Hun skal også ha lugget en hjelpepleier i Kristiansund og forsøkt å slå henne med en flaske. Dette skjedde høsten 2016. Hun skal da også ha dyttet en sjukepleier slik at hun falt og ble påført brudd i håndleddet.

Det var i tilknytning til dette hun også kom med trusler. Dette skjedde både muntlig og skriftlig, ifølge tiltalen.

På seinhøsten 2016 skal hun ha dyttet og slått ei kvinne i Molde sentrum.

Butikktjuveri

Tiltalen viser også til en svært omfattende liste over tjuveri fra ulike butikker i Molde og Kristiansund. Lista inneholder totalt 15 punkt og innbefatter alt fra kosebamser og klær til apotekvarer og sminkeprodukter. Hun skal også ha stjålet matvarer og øl. Ved ett tilfelle skal hun ha tatt varer til en samlet sum av nesten 3.500 kroner fra en butikk i Kristiansund.

Tjuveriene skal ha skjedd fra sommeren 2016 og fram til jul dette året.

Narkotika

Kvinna, som ikke lenger er bosatt i Molde, må også svare for bruk og oppbevaring av narkotika.

En prøve tatt av henne i april 2016 viste at hun var ruset på flere typer stoff. I juni samme år ble hun tatt med rivotril-tabletter i Molde. Og i september dette året ble hun tatt i Oslo med heroin og revotril. I alle tilfellene er det snakk om små mengder med narko.