1,7 kilometer ny europaveg gjennom Romsdalen

Feiret siste støp

I isende vind og 15 kuldegrader har anleggsarbeiderne holdt på i to vintrer med å bygge rassikringstunnelen Fantebrauta. Om to måneder åpnes ny- vegen for trafikk.

KAKEFEIRING: Tirsdag ettermiddag markerte arbeiderne på veganlegget i Romsdalen at den siste støpingen av betong i Fantebrauta-tunnelen var ferdig. Anleggsbas Ingar Skarsbø og kollegene kunne nyte Statens vegvesens marsipankake, her servert av Tor Inge Unhjem (t.v.).   Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

Tirsdag var det sommerhett, marsipankake og markering av siste betongstøpen på tunnelen. Kontrasten var stor til anleggsarbeidet som har pågått gjennom to vintrer for å lage 1,7 kilometer ny og rassikker europaveg mellom Horgheim og Horgheimseidet, ei mils veg fra Åndalsnes.