Vi har tatt en ringerunde til en del av campingplassene i området for å «lodde sommertemperaturen». Her er spørsmålene vi har stilt:

1) Hvordan har campingsommeren vært, så langt?

2) Hvor mye har været å si for dere?

3) Hvilken type campingturister får dere besøk av?

4) Hva skal til for at dette blir en drømmesommer?

Gossen feriesenter, Edvin Magne Nybø

1) – Fantastisk, både når det gjelder været, besøkende og omsetning!

2) – Været har mye å si, særlig for om folk tar turen med bobil.

3) – Vi får besøk av alle mulige slags folk. Men det kommer mest nordmenn, mange fra Sør- og Østlandet. Vi er ikke en gjennomfartsåre til de store turistmåla, så besøkende har ofte Gossen eller en rundtur på øyene som mål. Stikk-ut er populært.

4) – Dersom været holder seg slik det har vært til nå behøver vi ikke dra til Syden, i alle fall. Fredelige omgivelser og svale sommerdager slår godt an hos gjestene fra Østlandet.

Tornes fjordcamping, Raymond Årsbog

1) – Utrolig bra! Særlig i mai så vi en økning fra i fjor, men også sommermånedene har vært bra så langt.

2) – Vi ligger på en svært væravhengig plass. Fint vær betyr mye. Også for at folk skal kunne ta glede av badestranda og leikeplassen vår.

3) – Vi har mange lokale, fastboende som har etablert seg her. For øvrig ligger vi bra til i forhold til Atlanterhavsvegen. Derfor har vi utvida bobilkapasiteten betraktelig.

4) – Drømmesommeren er regn på natta og solrike dager. Grillmulighetene er redusert på grunn av brannfaren – og grilling hører jo sommeren til!

Sandneset camping, Midsund, Rino Karlsen

1) – Starten på sommeren har vært ganske normal. Vi har hatt en liten økning i besøkende. På våren så vi derimot en økning på grunn av Midsundtrappene.

2) – Været har veldig mye å si.

3) – Fisketurister fra Tyskland har vi mange av. Hav og fjell er det folk kommer for.

4) – Hvis været holder seg kan dette bli en bra sommer.

Eikesdal camping, Kari Meringdal

1) – Sesongen startet veldig bra. Omsetningen stiger i takt med besøkende, og vi har hatt mange gjester så langt. Juli er så å si fullbooket. Vi har også hatt mange bobilturister.

2) – Været er helt avgjørende. Her inne blant fjella legger mørke skyer seg som et lokk over dalgryta. Så langt har vi stort sett hatt skyfri himmel. Nå kunne vi egentlig trengt litt regn. Det hadde vært bra for bøndene og for å motvirke brannfaren.

3) – Vi får besøk av en del voksne folk med bobiler, både fra inn- og utland. Også har vi mange lokale gjester som kommer tilbake, igjen og igjen.

4) – Drømmesommeren vil si fornøyde gjester som trives. Da er jo været veldig viktig. Men det er jo uansett fint i Eikesdal.

Åndalsnes Camping, Bjørn Nora

1) – Så langt har det vært meget travelt, mer enn vanlig.

2) – Det fine været er veldig viktig for besøkstalla, vil jeg tro. Sammen med god markedsføring av Romsdal og Rauma.

3) – Vi har mange bobilturister, ofte voksne par, og familier med campingvogn. Fra utlandet kommer mange fra Tyskland og Nederland. I år har vi besøk av mange flere kinesere enn på lenge.

4) – Hvis vi får fortsatt noenlunde godt vær er vi langt på veg. Og så håper vi gjestende får en fin opplevelse og koser seg. Da er også vi fornøyde.

Kviltorp camping, Molde, Terje Nakken

1) – Til nå har det vært upåklagelig. Helt strålende værmessig og beleggsmessig. Vi går i pluss og det kunne ikke blitt en bedre start.

2) – Vi erfarer at været har en del å si for teltturistene, de har vi sett mange av den siste tida. I går hadde vi mange som overnattet i telt. Bobilturistene ser ut til å komme uansett.

3) – Den helt vanlige mannen. Vi har hatt mange bobiler i år. Helt siden påska, som for øvrig var tidlig. Vi har nye plasser ved sjøen som er populære.

4) – Først og fremst skaper været god stemning. Holder det seg fint gjennom jazz-uka må vi si oss veldig fornøyde.

Fræna: Tornes fjordcamping ved sjøkanten. Foto: Privat
Nesset: Eikesdal camping ligger ved foten av fjella i Nesset. Foto: Privat Foto: Privat