Hybridbiler med plugin og elbiler øker mest

Oppsving i nybilsalget i juni

Etter en svak mai måned ble det ny oppsving i nybilsalget i Romsdal i juni. Elbilen Nissan Leaf ble bestselger, men det er de ladbare hybridbilene som øker mest.

POPULÆR TYSKER: BMW topper igjen registreringsstatistikken for Romsdal i juni, X5 er en populær modell.  Foto: Olav Skjegstad

SUKSESS: Nissan har stor suksess med sin elbil Leaf, som nå er Norges mest solgte bilmodell.  Foto: Olav Skjegstad

NYKOMMER: Elbilen Chevrolet Bolt debuterte på Bilens Dag i Molde tidligere i sommer.  Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Antallet nyregistreringer økte med 22,6 prosent i juni i år sammenliknet med samme måned i fjor i vårt distrikt. Dette viser fersk statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Det er godt over landsgjennomsnittet, og etter første halvår ligger nybilsalget i Romsdal omtrent på samme nivå som i fjor, viser tall fra OFV.

Populært med ladbar bil

Biltypen som er mest i skuddet. er ladbare hybrider. 30,7 prosent av alle nyregistreringer i Romsdal i juni var ladbare hybrider, med BMW suverent i toppen foran Mitsubishi.

Den nest mest populære biltypen er elbiler. Her har Romsdal hengt litt etter sammenliknet med resten av landet. Men i juni var andelen elbiler i Romsdal helt likt landsgjennomsnittet. Hver fjerde nyregistrerte bil i juni var en elbil. Nissan Leaf er bestselger, med VW på andreplass.

Færre velger diesel

Andelen dieselbiler fortsetter å gå ned, på landsbasis er det nede i 14,6 prosent. I vårt distrikt er det noen flere som velger diesel, i juni var andelen 17,6 prosent. Peugeot og Ford var de som registrerte flest dieselbiler i juni.

Litt færre (15,9 prosent) velger biler med vanlig bensinmotor, her er VW på topp. Hybridbiler uten lading fra nettet har 10,2 prosent, her er Toyota fullstendig dominerende. Etter første halvår er det registrert 111 hybridbiler uten plugin i vårt distrikt, 109 av disse er Toyota.

BMW topper

BMW befester sin sterke posisjon i Romsdal. I juni toppet BMW igjen registreringsstatistikken i Romsdal, tett fulgt av Volkswagen og Nissan.

Nissan Leaf ble det mest solgte bilmodellen, med Volkswagen Golf og Toyota RAV4 på de neste plassene. En nykommer på listene er Chevrolet Bolt, den amerikanske versjonene av Opel Ampera.

Bilparken i Norge blir stadig mer miljøvennlig. Gjennomsnitt utslipp av CO2 er nå nede i 73 g/km, det har aldri vært lavere.

Stadig flere velger å lease nybilen i stedet for å kjøpe. I juni var andelen leasingbiler oppe i 57,8 prosent, privatleasing øker mest.

Juni er høgsesong for bobiler, som det blir stadig flere av, viser statistikken.

Ford registrerte flest varebiler i Romsdal i juni, med Mercedes på 2. plass.

Den gruppa kjøretøy som økte aller mest i juni, var lette motorsykler. Mens andelen mopeder går ned, viser lett motorsykkel en voldsom økning fra i fjor til i år.

Her er registreringsstatistikken for personbiler i Romsdal i juni:

1. BMW 29

2. Volkswagen 26

3. Nissan 24

4. Toyota 18

5. Ford 10

6. Mitsubishi 8

6. Volvo 8

8. Peugeot 7

8. Mercedes 7

De mest populære modellene i Romsdal i juni:

1. Nissan Leaf 21

2. VW Golf 15

3. Toyota RAV4 11

4. Mitsubishi Outlander 8

4. BMW X5 8

6. BMW 2-serie 6

7. Mercedes GLC 7

8. Toyota Auris 4

8. BMW i3 4

8. VW T-Roc 4

8. BMW 5-serie 4

8. Peugeot 3008 4

8. Audi A3 4

8. Volvo XC60 4