Politiet fikk lørdag kl. 12 melding om en MC-ulykke i Trollstigen, der en MC-fører veltet utfor vegen litt ovenfor Stigfossbrua. Vegen ble stengt en stund etter ulykka, men politiet opplyste kl. 13.45 at veien var åpnet igjen.

Kl. 12.26 meldte politiet at føreren, en dansk mann i begynnelsen av 20-åra, framsto uskadd.

– Han kjørte i veldig lav hastighet da han vippa utfor kanten. Derfra seilte han 8-10 meter ned, før han rulla rulla ca. 10 meter videre, opplyser operasjonsleder Tor-André Gram Franck til Rbnett.

Brann, helse, politi og og luftambulanse fra Ålesund rykket ut.

– MC-føreren ble fløyet til Ålesund for sjekk, men framsto som sagt uskadd. Han hadde verneutstyr med hjelm og kjøredress, sier Gram Franck.

Klokka 15.41 melder Helse Møre og Romsdal at mannen slapp fra det hele med lettere skader.

Ulykka skjedde i det mest dramatiske partiet i Trollstigen, med høye svaberg og et juv like nedenfor. Det er ikke autovern på stedet, bare store stabbesteiner.

– Mannen har nok hatt flaks, bemerker operasjonslederen.

Sykkelen hentes i kveld

Som kjent er Trollstigen blant Norges mest besøkte turistattraksjoner, og på tidspunktet for ulykken er trafikken på sitt høyeste. Svært mange bobiler og busser sto i køen før veien åpnet igjen, inkludert båtturister fra cruiseskipet på Åndalsnes.

Politiet opplyser at motorsykkelen blir værende der den er fram til den berges seint lørdag kveld av hensyn til trafikkavviklingen. Motorsykkelen sto igjen på veien da føreren falt utfor.

Romsdals Budstikke var til stede i Trollstigen nedenfor ulykkesstedet. Derfra kunne man se redningshelikopteret, to ambulanser, brannbil, redningsbil og politet.

Vegen på ulykkesstedet er smal. Flere MC-førere sto en stund og snakker med politet.

En bussjåfør påviste for politiet hvor ulykka skjedde. På ulykkesstedet går det en sjakt ned, med et juv like under.

På omtrent samme sted snublet for få år siden en utenlandsk mann utfor vegen. Han skulle se på utsikten, men mista fotfestet og raste ned i juvet. Det var en komplisert redningsaksjon, og mannen overlevde på mirakuløst vis.