Åndalsnes Avis melder torsdag at politiet sendte en patrulje til Isterdalen ved Trollstigen etter flere meldinger om råkjøring.

Måtte kaste seg ut av vegen

– Vi har drevet og søkt etter noen biler som har kjørt fra Valldal og over mot Åndalsnes. Det er snakk om et følge på åtte sportsbiler. Vi har fått flere meldinger fra folk som har måttet kaste seg ut av vegen når bilene har kommet forbi i stor hastighet. Politiet har forsøkt å komme i kontakt med dem for å anmode om at de holder fartsgrensene og informere om at vegene ikke er noen rallybane. Får vi inn registreringsnummer vil vi følge opp saka, men foreløpig har vi ikke noe konkret, sier politiets operasjonsleder Erik Mikalsen til Åndalsnes Avis.

Han synes ikke noe om denne typen atferd langs vegene.

– Vi må bare anmode om at sjøl om man har spreke biler, må man holde fartsgrensene. Noe annet hører heime på en bane, sier han til avisa.

Totalt 51 biler

Ifølge Sunnmørsposten ble flere titalls sportsbiler sett i Valldal i går. De skal være deltakere i et såkalt «gumball race» som pågår mellom 2. og 8. juli.

– Vår patrulje på Åndalsnes kjørte mot Trollstigen og stoppa noen biler. Der fikk politiet vite at det er 51 biler i følget. De starta i Valldalen i dag og skal til Lillehammer, sier operasjonsleder Arild Reite i politiet til avisa.

Deltakerne skal være fra Finland, Estland og Tyskland.